. Ma Andrea napja van.
Szabadszínház-sorozattal indul az évad a Harmadikban
2018-09-16 19:19:13
Szabadszínház-sorozattal indul az évad a Harmadikban

Szabadszínház-sorozattal indul az évad a Harmadikban

Ebben az évadban a Pécsi Harmadik Színház befogadószínházi kínálatának fő vonulatát a Szabadszínház-sorozat adja, amelyben öt társulat hét produkciójának tizenkét előadását láthatja a közönség. A sorozat kurátora Kiss Mónika.
 
Elsőként a Nézőművészeti Kft.  Tasnádi István: A fajok eredete című groteszk játékát láthatta a közönségl, amelyet Dömötör Tamás állított színpadra Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A jól összeszokott színész-trió brillírozik az előadásban, magától értetődő természetességgel gyúrnak élvezetes játékot abból, ahogy a néha igencsak erőteljes naturalizmust (ön)iróniával, burleszk elemekkel vegyítik. Töretlen sikerrel játsszák 2010 óta e sajátos mesét, amely evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből. Leleményes jelenetek során keresztül ábrázolják az emberré válás stációit, miközben a Tasnádi István által megírt irodalmi alapba beépített improvizációik sorjáznak. A produkció elnyerte a  2011-es Vidor Fesztivál Fődíját, valamint a Port.hu különdíját.

Szeptember végén egy nagy sikerű Ördögkatlan Produkcióval  folytatódik a sorozat. Háy János a Nehéz című drámát 2009-ben Mucsi Zoltánnak és Bérczes Lászlónak ajánlotta. A darab ősbemutatóját 2010-ben láthatta a közönség a Bárka Színházban Bérczes László rendezésében, Mucsi Zoltánnal a főszerepben. Mint a darab szerzője, Háy János vallja, sebzettek, sérülékenyek esendőek vagyunk, de éppen esendőségünkön keresztül tudjuk egymást megérinteni.

 

Többszörösen díjnyertes előadást láthat a pécsi közönség, hiszen Mucsi Zoltán a 2011-es Pécsi Országos Színházi Találkozón megkapta érte a legjobb férfialakítás díját, s ugyanebben az évben, ugyanebben a kategóriában a Kritikusok Díját is. Lázár Katit az Anya megformálásáért a legjobb női epizódalakítás díjával jutalmazták ekkor a színikritikusok. A jelentős szériát megért előadásról a szakma is az elismerés hangján szól, lúdbőröztető hitelességet, precíz gesztusokat és hangsúlyokat, a figurák mélyebb igazságát és szuggesztív alakításokat emlegetve.

 

Utoljára frissítve: 2018-09-16 19:21:28

További híreink
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>