. Ma Andrea napja van.
Száguldozott a nyugdíjas, elítélték
2017-01-16 10:51:35
Száguldozott a nyugdíjas, elítélték

Száguldozott a nyugdíjas, elítélték

A Mohácsi Járásbíróság jogerősen hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt – halmazati büntetésül – 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélt egy német állampolgárt, amelynek a végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapítottak szerint, a vádlottat egy idős német férfit 2013-ban végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől, ennek ellenére továbbra is folyamatosan vezetett.

A vádlott 2016. januárjában az egyik baranyai településen közlekedett személygépkocsijával, amikor a rendőrök meg akarták állítani. Nem állt meg, hanem a gépkocsijával menekülni próbált, ezért a rendőrök megkülönböztető jelzést használva követni kezdték, azonban a helyenként 140-150 –vel száguldva sem érték utol, így a gépkocsi megállításához rádión kértek segítséget.

A gépjármű feltartóztatásába több rendőri egység is bekapcsolódott. Az egyik útszakaszon  egy járőrautót az úttesten keresztbe is leállítottak, ahol az egyik rendőr karjelzéssel megpróbálta megállítani a száguldó gépkocsit. A vádlott nem állt meg, hanem az útpadkára hajtva megpróbálta a rendőrségi gépkocsit kikerülni. A gépkocsivezetőt megállítani próbáló rendőrnek az autó elől el kellett ugrania, azonban kezét a száguldó autó visszapillantó tükre így is elérte.

A vádlott ezt követően 150 km/óra sebességgel a lakóhelyére hajtott, ott átült a szintén tulajdonát képező másik személygépkocsiba és azzal folytatta a száguldást.  Az őt követő rendőrjárőröknek a megkülönböztető fény és hangjelzés ellenére sem állt meg, végül a rendőrség a lakásán fogta el.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Utoljára frissítve: 2017-01-16 10:52:37

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>