. Ma Stefánia napja van.
Szaktudásukkal segítenek civil szervezeteknek
2022-11-15 13:56:37
Szaktudásukkal segítenek civil szervezeteknek

Szaktudásukkal segítenek civil szervezeteknek

Tartós onkológiai kezelés alatt álló gyerekek szorongását oldó VR terápia, egy hajléktalan nőket és családokat segítő fővárosi alapítvány és egy összetartó közösséget építő pécsbányai szervezet támogatása szerepel idén az E.ON Hungária Csoport szakértői önkéntes munka programjában.

Az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével hetedik éve megvalósuló E.ON Pro Bono program keretében az energiacég munkatársai nonprofit szervezeteknek nyújtanak szakmai támogatást, segítve őket abban, hogy hosszú távon sikeresebben, eredményesebben működhessenek. A résztvevő civil szervezetek az energia cég kiemelt  szakértőitől kapnak támogatást céljaik eléréséhez, akikkel együtt dolgoznak azokon a témákon, amelyek meghatározóak a számukra.

A pályázaton kiválasztott civil szervezetek között van olyan, amelyik kommunikációs tanácsadást, korábbi gyakorlatuk újragondolását kérte, mások a kapcsolatépítéshez, szakmai fejlődéshez szerettek volna segítséget kapni. Az ideiekkel együtt a vállalat már több mint 30 alkalommal segített az elmúlt években, a Pro Bono programban az energiacég több mint 80 önkéntese vett részt.

A program két részből áll. Az első alkalom a diagnózisé, amikor a civil szervezetek és a szakértők átnézik a pályázók elképzeléseit, várakozásait és közösen kitűzik a célokat. Ezt egy intenzív műhelymunka követi, amikor is egy teljes napon át közösen dolgoznak a csapatok azon, hogy a szervezetek miként múködhetnek hatékonyabban és eredményesebben. Ezt követően pedig a szakértők hat hónapon át figyelik, valamint vezetői coachinggal is segítik azok megvalósulását.

Idén többek között a Pécsbányai Kulturális Egyesület közérdekű projektjén dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértőivel. A kicsi, 3 fős szervezet  közösségi házat üzemeltet, számos kulturális programot kínálva a helyieknek. Céljuk, hogy egy erős, összetartó közösséget hozzanak létre, ehhez kértek kommunikációs segítséget.

Utoljára frissítve: 2022-11-15 16:18:37

További híreink
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között.
2022-11-25 01:34:10, Hírek, Környezetünk Bővebben
Baranyai méz jár a véradásért
Csütörtökön „Mézes Véradást” tartanak Pécsen a Vérellátó Központban.
2022-11-24 01:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka a Pécsi Harmadik Színházban.
Bővebben >>