. Ma Ákos, Bátor napja van.
Szaktudásukkal segítenek civil szervezeteknek
2022-11-15 13:56:37
Szaktudásukkal segítenek civil szervezeteknek

Szaktudásukkal segítenek civil szervezeteknek

Tartós onkológiai kezelés alatt álló gyerekek szorongását oldó VR terápia, egy hajléktalan nőket és családokat segítő fővárosi alapítvány és egy összetartó közösséget építő pécsbányai szervezet támogatása szerepel idén az E.ON Hungária Csoport szakértői önkéntes munka programjában.

Az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével hetedik éve megvalósuló E.ON Pro Bono program keretében az energiacég munkatársai nonprofit szervezeteknek nyújtanak szakmai támogatást, segítve őket abban, hogy hosszú távon sikeresebben, eredményesebben működhessenek. A résztvevő civil szervezetek az energia cég kiemelt  szakértőitől kapnak támogatást céljaik eléréséhez, akikkel együtt dolgoznak azokon a témákon, amelyek meghatározóak a számukra.

A pályázaton kiválasztott civil szervezetek között van olyan, amelyik kommunikációs tanácsadást, korábbi gyakorlatuk újragondolását kérte, mások a kapcsolatépítéshez, szakmai fejlődéshez szerettek volna segítséget kapni. Az ideiekkel együtt a vállalat már több mint 30 alkalommal segített az elmúlt években, a Pro Bono programban az energiacég több mint 80 önkéntese vett részt.

A program két részből áll. Az első alkalom a diagnózisé, amikor a civil szervezetek és a szakértők átnézik a pályázók elképzeléseit, várakozásait és közösen kitűzik a célokat. Ezt egy intenzív műhelymunka követi, amikor is egy teljes napon át közösen dolgoznak a csapatok azon, hogy a szervezetek miként múködhetnek hatékonyabban és eredményesebben. Ezt követően pedig a szakértők hat hónapon át figyelik, valamint vezetői coachinggal is segítik azok megvalósulását.

Idén többek között a Pécsbányai Kulturális Egyesület közérdekű projektjén dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértőivel. A kicsi, 3 fős szervezet  közösségi házat üzemeltet, számos kulturális programot kínálva a helyieknek. Céljuk, hogy egy erős, összetartó közösséget hozzanak létre, ehhez kértek kommunikációs segítséget.

Utoljára frissítve: 2022-11-15 16:18:37

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
„A színházra úgy kell tekinteni, mint a templomra. És úgy is kell viselkedni benne.”
Bővebben >>