. Ma Auguszta napja van.
Szamárfül Fesztivál ismét
2017-08-15 18:09:13
 Szamárfül Fesztivál ismét

Szamárfül Fesztivál ismét

Ismét  a Szamárfül Családi Fesztiválnak ad helyet augusztus 18-20. között Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyed.

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon több mint 100 program várja a gyerekeket, s megnyílik az ország legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítása, a JáTECHtér.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. által szervezett Szamárfül Fesztivál az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiváljává nőtte ki magát az évek során, amelynek elsődleges célja, hogy az iskolakezdés előtt felszabadultan búcsúztathassák a nyarat a családok, szórakozzanak, játsszanak, élményeket gyűjtsenek. Napközben a gyerekek pecsétet, famedálokat, öko-gőzhajót, egyedi táskát, sőt, még 3D-hologramot is készíthetnek. Lesz buborékbűvölés és a bátrak játékfegyverekkel vívhatnak egymással a PTE-PEAC Vívószakosztály közreműködésével. Izgalmasnak ígérkezik a Ládavasút, ahol a gyerekek egy faládában ülve suhanhatnak le a 16 méter hosszú lejtős pályán.

Fellép többek között Palya Bea, a Kolompos együttes, a Simply English, Bíró Eszter, valamint Bognár Szilvi és zenekara. Esténként a Diafilmsarokban a hagyományokhoz hűen Bogárdi Aliz mond esti mesét. A Bóbita Bábszínház, mellett a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a budapesti Gólem Színház és a debreceni Ort-Iki Bábszínház előadásait is megtekintheti a nagyérdemű. A Tintaló Társulás Circus Mechanicus című rendhagyó cirkuszában fabódé várja a  kicsiket és nagyokat, akik a kulisszák mögé is bekukkanthat. Néhány karmozdulattal életre kelthetik a szereplőket és feltárul előttük a cirkusz világának előadáson túli, titkos élete. Ugyancsak kalandos a Karzat Színház Mester Tér programja. A mestertér nyolc házában egy‐egy mesterember lakik, akiknek mesterségét cégtábla jelzi. A játékosok feladata párosítani a házakon látható cégtáblákat a tér közepén álló cégérfa cégéreivel.


Idén a Retextil Alapítvány különleges, vetélkedővel egybekötött workshoppal készül. A résztvevők a fonalkészítés során egy játékos agytorna segítségével kóstolhatnak bele a Retextil-technológiába, és  megismerkedhetnek a slow design-nal, az újrahasznosítással,  és azzal miért fontos  a kreativítás.

Utoljára frissítve: 2017-08-15 18:14:37

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>