. Ma Auguszta napja van.
Szenzációs második félidő
2018-07-02 22:37:28
Szenzációs második félidő

Szenzációs második félidő

A labdarúgó világbajnokság hatodik nyolcaddöntőjével zárjuk a tizennyolcadik játéknapot az oroszországi labdarúgó világbajnokságon.


Belgium és Japán csatája hívatott eldönteni, kivel játszanak a brazilok pénteken este Kazanyban. A belgák roppant magabiztosan abszolválták a csoportkört, az angolokat takaréklángon verték a G-csoport rangadóján úgy, hogy 9 helyen módosított akkor Roberto Martínez szövetségi kapitány a második csoportkörben látott kezdőhöz képest. Most viszont ha úgy tetszik, visszatér az első két csoportkörben látott kezdőhöz a spanyol mester, tehát a létező legerősebb belga válogatottat láthatjuk a pályán ma este.


Talán túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a mostani mezőny legszerencsésebb csapata a japán válogatott, hiszen azért lehetnek ők most itt, mert mindössze négy sárgalapot gyűjtöttek be a csoportkörben! Ha Szenegál Kolumbia ellen kiegyenlített volna, akkor most Aliou Cissé együtteséről szólna ez a mai tudósítás. Ami Akira Nisino együttesét illeti, ő 8 helyen változtatott a lengyelektől az utolsó csoportkörben vereséget szenvedett kezdőcsapatán, abból a kezdőből mindössze Kavasima kapus, a védő Hiroki Szakai és a középpályás Sibaszaki kap ma is lehetőséget a bizonyításra.


Egészen biztos, hogy ma döntetlen esetén nem kizárólag a sárga – és piros lapok aránya fog dönteni, miképpen az eddigiekből az is leszűrhető, hogy a belgáknak sokkal nagyobb esélyük van negyeddöntőbe kerülni, mint a japánoknak! Azonban mi már tudjuk, hogy nem elég csak beszélni a papírformáról, valóra is kell váltani azt! Egy meccsen pedig a japánok is biztosan tudnak nagyon jól játszani, szóval akármi megtörténhet ma este! Még a papírforma felborítása is!


A belga kezdőcsapat: Courtois – Alderweireld, Kompany, Verthonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, Eden Hazard Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
A japán kezdőcsapat: Kavasima – Hiroki Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haragucsi, Haszebe – Sibaszaki, Kagava, Inui – Oszako Szövetségi kapitány: Akira Nisino
Játékvezető: Malang Didiu (Szenegál)


1. perc: A tiszta pirosban játszó belgák kezdik el a mérkőzést, a japánok tiszta kékben fociznak majd! A szenegáli Malang Didiu kezeli a sípot ma este, ő vezeti a mérkőzést! KAGAVA! Máris lövéssel kezd! Kissé jobbról, 20 méterről centikkel küldi el a labdát a kapu mellett! Letámadnak a japánok!
10. perc: Letámadnak a japánok, ugyanazt csinálják, mint délután Mexikó, de ritkán jutnak el a belga tizenhatosig, jórészt csak tartják a labdát 40-50 méterre a kaputól!
16. perc: Witsel 18 méteres lövésébe vetődik bele egy japán játékos, a jobboldali szögletet középről eltakarítja a védelem! A belgák is ébredeznek, mint délután a brazilok!
26. perc: HÚHA!!! Mertens jobboldali beadása megpattan egy védőn, így kerül a labda Lukaku elé öt méterre, aki luftot is rúg, meg be is szorul a lábai közé a labda, aztán kiszabadul, így tud rávetődni Kavasima!
31. perc: HOPPÁ! Meunier eladott labdáját Kagava összeszedi a tizenhatos előterében, majd Nagatomónak adja, aki középre teszi Inuinak, ő meg Courtois kezébe fejel!
40. perc: Sibaszaki felrúgja Hazardot, a bíró pedig érkezik a sárgalappal és ki is osztja neki!
44. perc: MAJDNEM!!!! Nagatomo baloldali lövésébe középen Oszako beleér, Courtois fölszedné, de kiesik a kezéből a labda és bár vánszorog a kapu felé, fél méterrel a vonal előtt rávetődik és megfogja! Majdnem bevédte!
45. perc: Nem hosszabbít Malang Didiu, hanem az öltözőbe küldi a feleket! Véget ért az első félidő.


Elég vegyes, hullámzó a játék képe! Vannak időszakok, amikor a belgák irányítják a játékot és vannak olyanok is, amikor a japán csapat ki tud jönni a kapuja elől. Ez utóbbi inkább a félidő második felére volt jellemző! A belgák a harmadik, a japánok pedig a hatvanegyedik helyen állnak a világranglistán, viszont ez nem érződik a játékon. Csak ismételni tudom délutáni önmagamat, amikor a brazilok meccsének szünetében azt írtam, hogy benne van a gól a játékban, csak még nem jött ki! Talán majd a második félidőben!


46. perc: Nem történt csere a szünetben! Folytatjuk a tudósítást, Japán kezdte a második félidőt!
48. perc: VEZETNEK A JAPÁNOK!!! Meunier veszít labdát a középpályán, Inui szerzi meg és ugratja ki Haragucsit, aki elől a hátul lévő belga védő nem tud szerelni! Haragucsi elviszi 8 méterig és jobbról, kissé határozatlanul, de azért kilövi a bal alsót! 1:§
49. perc: KAPUFA!!!! Mertens passzol Hazard elé, aki középről, 14 méterről a jobb kapufára tüzel!
52. perc: OTT A MÁSODIK!!! Óriási meglepetés készülőben!  Kagava cselezget a tizenhatos előterében a baloldalon, majd lekészít Inuinak, aki 24 méterről tüzel a jobb alsóba! Óriási gól! 2:0!
62. perc: MELLÉ!!!! Meunier jobboldali beadása középen Lukakut találja, aki körülbelül egy méterrel téveszti el a bal alsót! Majdnem itt a szépítés! Közben ketten is készülődnek a belga padnál, nemsokára csere lesz!
64. perc: Szakai jobboldali beadása Courtois lábáról kerül Haragucsi fejére, onnan meg kapu mellé 6 méterről!
65. perc: Egészen pontosan most jön a kettős belga csere! Carrasco és Mertens jönnek le, Chadli és Fellaini állnak be a csapatba!
68. perc: MILYEN GÓL EZ MÁR? VERTHONGHEN!!! Egy beadást Kavasima Inui lábára üt, aki felrúgja a légtérbe, a baloldalon álló Verthonghen fejére esik a labda, aki cimbalomszögből fejel a jobb felsőbe! Elképesztő! 1:2!
73. perc: EGYENLÍT BEELGIUM!!! Hazard baloldali beadása tökéletesen találja meg Fellaini fejét, aki a kapu jobboldalába fejel 5 méterről! 2:2! Elképesztő ez a második félidő!
81. perc: Japán csere! Kettőt is változtatnak! Haragucsi és Sibaszaki jön le, Honda és Jamagucsi érkezik a helyükre!
84. perc: HONDA!!!! 3 perce állt be, egy rövidpasszos játék után a baloldalról lő kapura, jó 3 méterrel mellé!
86. perc: KAVASIMA PARÁDÉ!!!! Előbb egy jobboldali beadást követően Chadli fejesét védi, majd a belga középpályás balról adja be Lukaku fejére, azt a fejest is kitornázza a léc alól! Hihetetlen!
94. perc: Honda negyvenről durrant kapura egy szabadrúgást, óriásit véd Courtois!
95. perc! GÓÓÓÓÓÓL!!!! MEGNYERTÉK A BELGÁK!!!!!!!!! Pont a szabadrúgást követően Meunier hozza a jobboldalon a labdát a beadást középen Lukaku elengedi Chadlinak, aki a baloldalon érkezik, és a kapuba lő! Teljesen szétesett a japán védekezés ennél a kontránál! És vége is van a meccsnek! Malang Didiu lefújja!


Belgium világbajnokságon 64 év után fordít meg ismét egy mérkőzést kétgólos hátrányból egy egészen szenzációs második félidőben! Rendkívül rosszul kezdték a játékrészt a belgák, nagyon szimpatikusan és szépen fociztak a japánok, de elég volt a félidő második felében egy ötperces rövidzárlat és a végén egy villámgyors belga kontra, ami a kiesésüket jelenti! Tehát ezzel eldőlt, hogy Belgium lesz a brazilok ellenfele a negyeddöntőben! Ezzel vége is a mai napnak! Holnap lezárul a nyolcaddöntők sorozata a Svédország-Svájc és a Kolumbia-Anglia összecsapásokkal! Holnap is két tudósítással jelentkezünk majd!                                                          (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-02 22:38:48

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyisége...
Bővebben >>