. Ma Ervin napja van.
Szép kombinatív játékkal nyertek a brazilok
2018-07-02 20:37:37
Szép kombinatív játékkal nyertek a brazilok

Szép kombinatív játékkal nyertek a brazilok

Egy rettentő izgalmasnak ígérkező, latinos párharc jutott az oroszországi labdarúgó világbajnokság tizennyolcadik játéknapjára, amikor is az ötödik és a hatodik nyolcaddöntőt rendezik.


A délutáni programba került az E-csoport első helyén végzett Brazília és az F-csoport második helyén záró Mexikó összecsapása a negyeddöntőbe kerülésért. A két csapat hatodik olyan mérkőzése indul magyar idő szerint délután négy órakor, amelyet világbajnokságon vívnak egymással, összességében pedig negyvenkettedszer találkoznak majd.


A brazilok játéka fokozatosan fejlődött ezen a tornán, a három csoportmeccsen egyre jobb és jobb játékot mutattak, bár ez a gólok számában nem igazán mutatkozik meg. Mexikó – mint később kiderült – a csoportkörből már kiejtett egy világbajnokot, viszont a játéka eredményesség szempontjából hullámzó. A németeket egy góllal, szervezett játékkal verték, Dél-Korea ellen hozták a kötelezőt, majd összeomlottak a svédek ellen és kezet csókolhatnak a koreai csapatnak, hogy egyáltalán itt lehetnek.


A mai kezdőcsapatokat illetően elmondható, hogy a szövetségi kapitányok olyan nagyon nem bolygatták fel a csapataikat a szerbek illetve a svédek ellen látott alakulatokhoz képest. Tite csupán egyetlen helyen változtatott, az a Marcelo ült le a kispadra, akinek legutóbb 10 percnyi játék után kijött a lumbágója, a helyén az őt a szerbek ellen is váltó Filipe Luis veszi majd át. Juan Carlos Osorio csupán két változtatást hajtott végre a svédektől vereséget szenvedő kezdőjén; Moreno helyére a védelembe visszatért Ayala, valamint Layúnt a veterán Rafa Márquez a középpályán váltja majd a kezdőcsapatban.


De vajon ez elég lesz ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek? Esetleg összeomlanak, és a brazilok szétkapják őket? Nem tudjuk! Viszont aki nyer, az esti Belgium-Japán meccs győztesét kapja a következő körben!
A brazil kezdőcsapat: Alisson – Fágner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis – Paulinho, Casemiro – Willian, Phillippe Coutinho, Neymar – Ganriel Jesús Szövetségi kapitány: Adenor Leonardo Bacchi
A mexikói kezdőcsapat: Ochoa – Edson Álvarez, Ayala, Salcido, Gallardo – Herrera, Márquez, Guardado – Vela, Javier Hernández, Lozano Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio
Játékvezető: Gianluca Rocchi (Olaszország)


1. perc: A sötétzöld-fehér szerelésben játszó Mexikó kezdi az ötödik nyolcaddöntőt, a brazilok a szokásos sárga-kék szerelésben védekeznek majd! Az olasz Gianluca Rocchi lesz a mérkőzés játékvezetője!
5. perc: Neymar 18 méteres lövésével kezdünk, könnyedén kiüti Ochoa!
10. perc: Kitámadnak a brazilok, ebből szőné a kontráit Mexikó, de egyelőre mindig visszarendeződik a védelem, így igazán veszélyes helyzet nem tud kialakulni!
20. perc: A két csapat utoljára világbajnokságon 2014. június 17-én találkozott egymással a brazíliai torna csoportkörében, akkor 0:0 lett a végeredmény! Végigtámadták azt a meccset a brazilok, de Ochoa mindent kivédett. Most Mexikó támad és kezdeményez!
25. perc: NEYMAR!!! Labdát kap a baloldalon, beviszi az ötösre, majd Ochoa vetődik bele a lövésébe!
27. perc: Neymar baloldali szabadrúgásába középen Thiago Silva fejel bele, Ochoa Gabriel Jesús lábára üti, akinek a lövését blokkolják, végül Coutinho 16-ról lövi fölé!
34. perc: Gabriel Jesúsé a labda a baloldalon, cselezget, majd 6 méterről az érkező Ochoába küldi a labdát, Coutinho lövését kétszer is blokkolja Gallardo! Ébredeznek a brazilok!
38. perc: Edson Álvarezé a meccs első sárgája, lemészárolta Neymart!
40. perc: A sértett centikkel téveszti el a rövid felsőt a szabadrúgással, balról!
43. perc: Filipe Luis is felborítja Velát! Ezért is felmutatja a sárgát Rocchi! Aztán Guardado feladja Alissonnak a szabadrúgást!
45. perc: Nem is hosszabbít a játékvezető! Ok nélkül semmi értelme! Vége az első félidőnek!


Nincs gól, mert támadásban Mexikó csapata a jónál is sokkal jobb lövőhelyzeteket keresi, így aztán a brazil védelem ki tudja javítani az esetleg elkövetett hibákat! Nincs gól, mert bár a brazilok a félidő közepén átvették az irányítást, támadásban az utolsó lövések és passzok sikerülnek rosszul, így a félidőben marad a gól nélküli döntetlen! Azonban a játék képében benne van, hogy lesz gól ezen a találkozón! Legvégső esetben – akárcsak tegnap – újfent tizenegyesek fognak dönteni! Ezzel azonban várjuk meg a második félidő és az esetleges hosszabbítás végét!


46. perc: Lecseréli a szünetben a 39 éves Rafa Márquezt a mexikói kapitány! Layún folytatja a játékot a második félidőben! És a brazilok is folytatják, kezdőrúgással!
48. perc: COUTINHO!!! A baloldalon kap labdát, becselezi magát 13 méterre, majd a rövidbe célozva rápörköli, Ochoa óriásit véd! Ugyanazt csinálja a mexikói kapus, amit 4 éve!
51. perc: VEZETNEK A BRAZILOK!!! Zseniális támadás! Neymar kap most labdát a baloldalon, beviszi középre, sarokkal visszateszi a baloldalon érkező Williannak, aki visszagurít Neymar elé az alapvonal közeléből a jobboldalra, ő meg 4 méterről bepiszkálja a vezető brazil találatot! Gyönyörű! 1:0! Hát mondtam én, hogy van ebben a meccsben legalább egy gól!
55. perc: Hector Herrera visszarántja a jobboldalon robogó Williant, sárga lapot kap érte! Aztán cserél Mexikó! Jonathan fos Santos érkezik Edson Álvarez helyére! Ha Mexikó továbbjut, nem játszik majd Herrera!
59. perc: MEKKORA ZSUGA EZ IS! A lendületből érkező Fágnernek passzol Willian jobbra a tizenhatos előteréből, Fágner beadására középen Paulinho érkezik és a jobb felsőbe lőne, ha nem védene óriásit Ochoa!
60. perc: Mexikó utoljára cserél egyelőre! Javier Hernández helyére Raúl Jiménezt küldi be a kapitány!
61. perc: Aztán Casemirónak oszt ki egy sárgát Rocchi! Casemiro nem játszik a negyeddöntőben! Lozanót birkózta le!
62. perc: Alissonnak is védenie kell! Takarítja a léc alól Lozano baloldali, 18 méteres lövését!
64. perc: Tűzijáték! Most a mexikói térfélen Willian durrant el egy labdát a léc alá 16-ról, Ochoa ezt is kiszedi! És hol van még augusztus 20? Jobbról érkezett a lövés!
68. perc: Willian száguld a baloldalon, betolja a tizenhatos közepe irányába, aztán Neymarnak passzul, aki centikkel lő a kapu mellé a tizenhatoson belülről! A bal alsót célozta!
77. perc: Salcidónak is kioszt egy sárgát a spori, miután a mexikói védő Neymart gáncsolta el!
80. perc: Az első csere a braziloknál a szokásos középpályás csere! Paulinhót váltja Fernandinho! 10 perc van még hátra!
86. perc: Újabb brazil csere! Coutinho lekocog, Roberto Firmino váltja a pályán!
88. perc: Ott a második! Lezárja a meccset a brazil csapat! Neymar kap egy kiugratást Fernandinhótól a baloldalon beviszi 5 méterre, jön Ochoa de már későn, mert Neymar bepasszolja a másik oldalon érkező Firminónak, aki gólt szerez, ezzel lezárva az egyenlítés kérdését! Nem lesz! 2:0!
90. perc: Utoljára cserélnek a brazilok! Willian helyére érkezik a most debütáló Marquinhos! Hat perc lesz a hosszabbítás!
92. perc: Guardado szabálytalankodott, kap egy sárgalapot még a végén!
96. perc: Vége a mérkőzésnek! Brazília negyeddöntős!


A második félidőben megszerzett első brazil gólt követően már szinte csak Neymarék voltak a pályán, cseréi ellenére a mexikói csapat teljesen elfogyott a végére és csak azért nem kaptak gólt, mert a brazilok nem akartak még egyet berámolni. Miután túlélték az első 20 perc mexikói rohamait, Tite csapata nagyon szép kombinatív játékot mutatott be, jobban játszott ellenfelénél így összességében megérdemelten jutott a negyeddöntőbe, ahol Belgium vagy Japán együttesével játszanak majd az elődöntőbe kerülésért! Este kiderül az ellenfél kiléte is!                                                                        (Haász Rudolf )

Utoljára frissítve: 2018-07-02 20:38:11

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>