. Ma Gedeon napja van.
Szeptemberben költözhetnek
2019-08-21 02:31:44
Szeptemberben költözhetnek

Szeptemberben költözhetnek

A pécsi TÁMASZ Alapítvány beruházásában megvalósult fejlesztés eredményeként  új épületbe költözhet a női átmeneti szálló és éjjeli menedékhely intézménye.

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program Átmeneti és rehabilitációs intézmények korszerűsítése  címet viselő projektjének keretében elnyert 99,94 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás felhasználásával, valamint a Támasz Alapítvány Pécs által biztosított önerő felhasználásával a 20+20 férőhelyes hajléktalan nők elhelyezését szolgáló  intézmény a kor követelményeinek megfelelő épületbe került.
 
A Zsolnay Vilmos u. 105. szám alatti – a helyiek által leginkább ZION-két ismert – ingatlanban megvalósított beruházás lehetővé teszi, hogy a Női Átmeneti Szálló és Menedékhely szolgáltatást a jogszabályi előírásoknak megfelelő feltételekkel és jobb minőségben nyújtsa a hajléktalanok részére az alapítvány. Az ellátást igénybe vevők így részben akadálymentesített, élhető körülmények között, 4-12 ágyas szobákban kapnak elhelyezést. Az épületben a lakószobákon kívül a közösségi életre is alkalmas helyiségeket (konyha, teakonyha), valamint a hajléktalanokat támogató szolgáltatások ellátására alkalmas esetmegbeszélőt is kialakítottak. Az új épületet az ellátottak várhatóan szeptemberben vehetik birtokba.

A projekt során négy workshopra is sor került, amelyen az új intézménnyel kapcsolatos szakmai elvárásokon túl a régióban felmerülő problémákról és együttműködésekről is kicserélték tapasztalataikat a  dél-dunántúli hajléktalanellátó szervezetek, valamint a Pécs városában működő szociális szolgáltatást nyújtó, a hajléktalan ellátással rendszeres kapcsolatban lévő szervezetek képviselői.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>