. Ma Béla napja van.
Szezonnyitó gurulás
2015-04-25 06:28:39
Szezonnyitó gurulás

Szezonnyitó gurulás

Negyedik alkalommal rendezik meg  a Szezonnyitó Gurulás és Motoros napot Pécsett szombaton.


A mára már hagyománnyá vált - motorosok körében egyre népszerűbb - felvonulás mellett idén, komolyabb, egész napos programokkal várják az érdeklődőket a szervezők az Expo Centerben. A rendezvényre nemcsak a szomszédos megyékből, hanem az ország valamennyi pontjról érkeznek vendégek, ami egyben jó lehetőség teremt arra is, hogy megismerjék Baranya és Pécs történelmi, kulturális és turisztikai értékeit.


- Az elsődleges cél a figyelemfelkeltés – mondja Takács Zsolt, a verseny egyik szervezője. - Fontos, hogy felhívjuk az autósok, kamionosok figyelmét arra, hogy itt a tavasz, kezdődik a motoros szezon, ami azt is jelenti, hogy a motorosok visszatérnek az utakra. Miután a tél hosszú volt, az autósokat, kamionosokat általában érinti a motorosok megjelenése. Mindemellett a tavasz  jóval balesetveszélyesebb időszak a többi évszaknál, ez egyaránt érvényes minden járművezetőre. A rendezvény célja éppen ezért felhívni a figyelmet a fokozott figyelemre, az óvatosabb közlekedésre a balesetek megelőzése érdekében.


A rendezvény fénypontja a felvonulás lesz, amelyre idén több mint 1000 motorost várnak, és majd másfél órán át tart a városban, érintve a legforgalmasabb csomópontokat és a Széchenyi teret. Az egész napos rendezvény keretében lesznek a balesetvédelemmel kapcsolatos programok, bemutatók és színpadi beszélgetések is. Idén első alkalommal a világ talán leglátványosabb technikai sportja, a MAMS Stunt Riding – Meghívásos Pécsi Kupa is csatlakozik a rendezvényhez, az országos bajnokságsorozat elő helyszíneként.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>