. Ma Emma napja van.
Szilveszter, újév változik egy és más
2018-12-30 02:41:21
Szilveszter, újév változik egy és más

Szilveszter, újév változik egy és más

Az év utolsó és első napja a felhőtlen szórakozásé, azonban ilyenkor sem árt odafigyelni, hogy miként is járnak a buszok, a vonatok, s hogy fizetni kell-e a parkolásért.

 

Alábbiakban ezekhez nyújtunk át egy csokorra való információt.

 

Parkolás:
December 31. és  2019. január 1 között  Pécsett ingyenesen lehet parkolni. A forgalomcsillapított övezetekbe történő behajtás és ott tartózkodás ezen időszak alatt is engedélyhez kötött.


Tüke Busz:
A Tüke Busznál is változások lesznek nem csak a menetrendben, a bérletpénztárak nyitva tartásában is.
December 31-én és január 1-jén minden bérletpénztár zárva lesz. December 30-án a Csontváry utcában 7-től 12 óráig lehet bérletet, jegyet vásárolni. Január 2-án pedig munkanapi rend szerint (bérletezési időszaknak megfelelően).


A helyi járatok december 30.: munkaszüneti napi menetrend, december 31.: szabadnapi menetrend, megerősített éjszakai és rendkívüli járatokkal, 2019. január 1.: munkaszüneti napi menetrend, január 2.: csökkentett, munkanapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok.
Részletek: www.tukebusz.hu


A Tüke Busz ügyfélszolgálati irodáinak nyitva tartása:
2018. december 29. – 2019. január 1.: zárva
2019. január 2.: 7.30 – 16.30


Tettye Forrásház:
A Tettye Forrásház személyes és telefonos ügyfélszolgálata január 1-ig egyaránt zárva tart. Január másodikán előbbi 8 és 15 óra között, utóbbi 7 és 16.30 között fogadja   a bejelentéseket.
A műszaki hibabejelentés természetesen ünnepnapokon és hétvégén is éjjel-nappal működik, úgy, ahogy az e-ügyfélszolgálat is.


Biokom-ügyfélszolgálat:
December 31-én és január elsején szünetel az ügyfélfogadás, telefonon és a Siklósi úti központi irodában úgyszintén.


Temető :
A temető minden nap 7 és 17 óra között látogatható, az Ügyfélszolgálati iroda viszont váltakozó nyitva tartással fogadja az ügyfeleket az ünnep napokon kívül december 31-én is zárva tart. Január 2-án 8 órától 15.30-ig   tart majd nyitva.

 

Távolsági buszközlekedés:
A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti országos, regionális és helyi autóbuszjáratok közlekedési rendje az újévi ünnepek, valamint a tanítási szünet alattaz alábbiak szerint alakul:


A buszok december 27-én tanítási szünetes munkanap, december 28. péntek tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja, december 29. szombat szabadnap, december 30. vasárnap nem a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti nap, december 31. hétfő  szabadnapi (korlátozással) menetrend szerint.


2019. január 1. kedd  munkaszüneti nap, a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti nap, (korlátozással), január 2.  szerda tanszünetes munkanap, a hét első munkanapja január 3.  csütörtökön megkezdődik a tanítás.

 

Vasúti közlekedés:

Az év végén is változik a vonatok közlekedési rendje. A menetjegyek vásárlásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni, illetve kihasználni az elektronikus csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.


Az év végén és a jövő év elején is lesznek változások: december 30-án és 31-én az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi menetrend érvényes. Január 2-án, szerdán már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak a járatok.


Az új év első munkanapja január 2., szerda lesz, ezért a vasúttársaság arra számít, hogy az utasok száma a január 2. és 4. közötti rövid munkahéten is magas lesz, főként a munkahelyre és az oktatási intézményekbe fokozatosan visszatérők miatt. A bérletváltás szempontjából január 4-e és 7-e lehet kiemelkedő, erre a pénztári szolgálat megerősítésével is készül a MÁV-START.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>