. Ma Márk napja van.
Színházat vegyenek!
2018-06-04 02:29:34
Színházat vegyenek!

Színházat vegyenek!

A Magyar Teátrumi Társaság Színházat vegyenek! elnevezéssel  színházmarketing-díjat alapított, amelyet ebben az esztendőben második alkalommal adnak át.


A díjhoz kapcsolódó szakmai pályázati program a Színházba mentem! színházba járást népszerűsítő kampány részeként indult 2017-ben útjára. Elsődleges célja a legjobb színházi marketing eszközök és  termékek megtalálása, az ötletes kampányelemek színházszakmai konferencián való bemutatása és díjazása.


A színházi marketing speciális feladat, a hagyományos eszközök használatát és a kreatív kommunikációs megoldásokat egyaránt igényli. Az elmúlt évben első alkalommal meghirdetett  pályázatra, a kéthetes jelölési időszak alatt 121 pályamű érkezett 43 színháztól.  A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata nyerte el a 2017-es év legjobb színházi plakátja és kiadványa, a budapesti Maladype Színházé a legjobb színházi weblap, a Vígszínházé a legjobb közösségi oldal, a Békéscsabai Jókai Színházé pedig a legjobb büfé és a legjobb színházi szék.

A színházak idén is várakozással készülnek a megmérettetésre. A 2018-as pályázaton bármely magyar nyelven játszó színház, színházi társulat vagy színházi előadásokat befogadó intézmény elindulhat. A Színházat vegyenek! színházmarketing elismerések a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megnyitó gáláján,  2018. június 7-én adják át.

Az egyes kategóriák győztesei értékes, a 2018/2019-es évad marketing kommunikációjában felhasználható nyereményekben részesülnek. Részt vehetnek színházanként 2 fővel egy 2 napos marketing képzésen, valamint minden nyertes színház lehetőséget kap egy-egy 150 000 Ft értékű Facebook kampány lebonyolítására.

A marketing elismeréseket a díjjal megegyező nevű Színházat vegyenek! színházszakmai konferenciát követően adják át. A konferencia negyedik éve, nagy érdeklődés mellett hívja össze a hazai és határokon túl magyar nyelven játszó színházak kulturális marketing szakembereit. A Színházat vegyenek! konferencia nemcsak a magyarországi,  hanem a környező országok színházi szakemberei számára is fontos és hasznos és találkozási ponttá vált.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>