. Ma Auguszta napja van.
Szintet lépett az együttműködés
2023-01-30 21:22:29
Szintet lépett az együttműködés

Szintet lépett az együttműködés

A  Körber és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése szintet lépett,  Kompetencia Központot hoznak létre.

Szintet lépett a Pécsi Tudományegyetem  2018-ban indult együttműködéses a több mint negyed évszázada Pécsett működő gépgyártó nagyvállalata között. A közösen létrehozott Kompetencia Központaz  együttműködés újabb lépcsőfoka az oktatás, foglalkoztatás és – újdonságként – innováció területén.

A Körber Hungária és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése jelentős múltra tekint vissza. A vállalat már több éve kínál gyakorlatorientált képzési lehetőséget több egyetemi karon – köztük a jog-, a közgazdaság- és a természettudományi, valamint a műszaki és informatikain, ez utóbbin Körber Technológiák néven tanszék is alakult –, a cégmunkatársai és partnerei bevonásával. A körberes szakemberek rendszeresen javasolnak témákat diplomamunkák és a tudományos diákköri pályaművekhez, valamint konzulensi szerepet is betöltenek.

Az elmúlt tanévben a Természettudományi Karon speciális informatikai feladatokra fókuszáló nagyvállalati IT kurzus indult. A most induló szemeszterben pedig várhatóan a világ egyik legelterjedtebb vállalatirányítási rendszerével, a Körberben is alkalmazott SAP-vel foglalkozó tárgyat vehetnek fel a hallgatók. A szorosabbra fűzött együttműködés révén többek között újabb karok számára nyílik meg a lehetőség, hogy bekapcsolódjanak a Körber oktatási és gyakornoki programjaiba, hogy  még több  diák számára váljon elérhetővé a cég által kínált szakmai lehetőségek.


Évről évre közel 100 egyetemista vesz részt a Körber gyakornoki programjaiban, a duális képzésekre pedig rendszerint 25-30 főt fogadnak. Szemeszterenként további 200 diáknak van lehetősége arra, hogy hegesztés- és méréstechnikai gyakorlaton vegyenek részt  a gyárban. Ezen felül az egyetem Műszaki és Informatikai Kar diákjai számára Körber Innovathon néven vetélkedőt rendeznek, a legjobbak több millió forint nyereményen osztozhatnak.

A most létrehozott Kompetencia Központ új szintre emeli az eddigi együttműködést.

„Az elmúlt években több tucatnyi végzett hallgatóból lett később a munkatársunk, szeretnénk ezt a lehetőséget még többnek megadni, ugyanis jelentős számú tehetséges fiatal szakember kerül ki az egyetemről, akik számára a Körber egy jó lehetőség, hogy világszínvonalú környezetben, az átlagot meghaladó kereseti lehetőségekkel helyezkedjenek el” – hangsúlyozta Katona Gábor a cég ügyvezetője.

A Kompetencia Központ ezen felül fontos szerepet tölt be az innovációban, a közös kutatás-fejlesztésiu projektek megvalósításában is.

„Közös kutatási-fejlesztési célokat és irányokat szeretnénk kitűzni, amelyekben az egyetemi tudományos műhelyek együtt tudnak működni a vállalati szférával. Ennek révén az újdonságok sokkal gyorsabban utat tudnak találni a gazdaságba, így a pozitív hatásokból nemcsak mi és a Körber, hanem az egész régió profitálni fog” – emelte ki  Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

Utoljára frissítve: 2023-01-30 21:23:53

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>