. Ma Zsófia napja van.
Születésnapi adomány
2021-09-03 20:58:33
Születésnapi adomány

Születésnapi adomány

A 75. születésnapját ünneplő Körber Konszern ezer eurót adományozott iskoláknak, civil szervezeteknek.

A Körber Konszern pécsi gyárától nem áll messze a jótékonykodás, ahol négy évvel ezelőtt  került  előtérbe a cégnél a társadalmi felelősségvállalás. A szemléletformálás és a közösségteremtés  jegyében 2018-ban indították el az önkéntes napokat. Megyeszerte több tucat helyszínen segítettek a cég dolgozói  óvodák, iskolák, szabadidős létesítmények rendbe hozásában a cég eszközeivel és anyagaival, de több ezer órát áldozva a saját szabadidejükből.  Ma már a cég állandó támogatója Pécs kulturális életének és a helyi közösségeknek - ez alól a Covid-járvány időszaka sem jelentett kivételt, amikor a gyár nyugdíjasai például házhoz szállított élelmiszercsomagot kaptak, a pécsi klinika Koronavírus Ellátó Központja pedig a nagy mennyiségű kávétól kezdve a védőfelszerelésekig sokféle, aktuálisan éppen szükséges adományt.


A 75. születésnapját ünneplő  német Körber Konszern összesen 75 ezer eurót adományoz e jeles alkalomból 75 civil szervezetnek. A világ minden pontján dolgozó körberesek összesen 250 alapítványt és egyesületet javasoltak, amelyek közül online szavazással ugyancsak a cégcsoport munkatársai választották ki a támogatást elnyerőket.  A világ tíz országból kerültek ki a nyertesek, akik jellemzően az oktatás, a természetvédelem, az egészségügy és a szociális segítségnyújtás területén dolgoznak. A térségbe húszezer euró jutott, ugyanis a 75 támogatott szervezett közül húszat a pécsi gyára dolgozóinak  javaslatára választottak ki, akik  a Körber pécsi gyárában vehették át az 1000-1000 eurónyi adományt.

A húsz adományt elnyerő között van az Apolló Mozi Alapítvány, az Eurakvilo Alapítvány, a Fülesbagoly Fejlesztő Foglalkozások Egyesület, a komlói Gagarin Általános Iskola, a Komló Városi Óvoda, Komlói Állatvédő Egyesület a Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szekszárdi Kutató- és Mentő Egyesület, pécsi iskolák, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Alapítvány, a Lásd a Világot Autista Szemmel Egyesület, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, az MME Baranya Megyei Csoportja, a  Mosolymanó Egyesület,a Nevetnikék Alapítvány, a Pécsi Falmászó Ifjúsági Sportegyesület, valamint a Szent Mór Iskolaközpont óvodája.

Utoljára frissítve: 2021-09-03 21:00:57

További híreink
Öt nap a tánc jegyében
Szabadtéri tánc-kavalkáddal indul a Tánctalálkozó Pécsett, a Színház téren
2021-09-16 02:55:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
Még soha nem mutatkozott be Magyarországon egyszerre ennyi latin-amerikai művész, mint most Pécsett.
2021-09-15 21:33:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
A „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági futóversenyt 2021-ben is a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája szervezte meg. Idén az Eurakvilo Gyermek-onkológiai és Gyermek-hosp...
2021-09-13 20:58:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tizennégy középiskola mintegy 2300 diákja tapasztalhatta meg a tevékenység- központú, aktív nyelvtanulás haték...
Bővebben >>