. Ma Taksony napja van.
Támogatják a tehetséget
2021-10-26 20:42:31
Támogatják a tehetséget

Támogatják a tehetséget

Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatán tíz középiskolás diák nyert el támogatást.

A Rotary Club Pécs már hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a Pécsett tanuló tehetséges fiatalok felkutatását és azok támogatását, előmenetelük segítését. Úgy gondolják, hogy a tehetségeket helyzetbe kell hozni, meg kell adni nekik minden esélyt ahhoz, hogy az életben sikeresek lehessenek.

A Rotary Club Pécs által útjára indított Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat kiemelt célja a tehetséges és rászoruló, pécsi középiskolás fiatalok támogatása,annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sport tevékenységüket kibontakoztathassák, elmélyíthessék, ezáltal a kiválósági területükön a jövőben sikeresek lehessenek.  A Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat anyagi hátterét a Pécsi Rotary Ösztöndíj Alap adja, ami a pályázatokból elnyert támogatások, valamint a térségben működő vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek adományaiból képződik évről, évre.

Az idei Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat meghirdetésére a pandémia miatt, csak nyáron, a tanév lezárását követően kerülhetett sor, ennek ellenére tizenhat pályázat érkezett be, amelyek mindegyike támogatásra érdemes volt, azonban választani kellett közülük. A beérkezett pályázatokat egy hét tagból álló bizottság értékelte, előre meghatározott pontszámrendszer alapján, amelynek főbb szempontjai a tudományos, művészeti vagy sport területen elért eredmény, a rászorultság - családi háttér, anyagi helyzet - és az mire kívánják a pályázók felhasználni a támogatást.

A rendelkezésére álló források és az értékelő bizottsági tagok által adott pontok alapján  tíz pécsi középiskolás pályázatát támogatták, összesen 1.360.000 forint értékben. A támogatottak között vannak a zeneművészetben kiemelkedő eredményekkel rendelkező ifjú művészek (tambura, fuvola, ének, ütőhangszerek), vers- és prózamondásban jeleskedő diák, rajzművész, valamint számos

sportág - rúdugrás, úszás, vízilabda, vívás -  fiatal képviselői.

 

Utoljára frissítve: 2021-10-27 20:25:02

További híreink
Önvallomás a kitartásról
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi Közösségi Alapítvány.
2021-11-29 02:44:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent - a várakozás időszaka
Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával.
2021-11-28 21:54:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
Újra birtokba vehették a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit.
2021-11-25 16:17:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 60 éves Bóbita Bábszínház és a 210 éves Pannon Filharmonikusok november végére tervezett Kodály Zoltán Háry...
Bővebben >>