. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Támogatják a tehetséget
2021-10-26 20:42:31
Támogatják a tehetséget

Támogatják a tehetséget

Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatán tíz középiskolás diák nyert el támogatást.

A Rotary Club Pécs már hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a Pécsett tanuló tehetséges fiatalok felkutatását és azok támogatását, előmenetelük segítését. Úgy gondolják, hogy a tehetségeket helyzetbe kell hozni, meg kell adni nekik minden esélyt ahhoz, hogy az életben sikeresek lehessenek.

A Rotary Club Pécs által útjára indított Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat kiemelt célja a tehetséges és rászoruló, pécsi középiskolás fiatalok támogatása,annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sport tevékenységüket kibontakoztathassák, elmélyíthessék, ezáltal a kiválósági területükön a jövőben sikeresek lehessenek.  A Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat anyagi hátterét a Pécsi Rotary Ösztöndíj Alap adja, ami a pályázatokból elnyert támogatások, valamint a térségben működő vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek adományaiból képződik évről, évre.

Az idei Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat meghirdetésére a pandémia miatt, csak nyáron, a tanév lezárását követően kerülhetett sor, ennek ellenére tizenhat pályázat érkezett be, amelyek mindegyike támogatásra érdemes volt, azonban választani kellett közülük. A beérkezett pályázatokat egy hét tagból álló bizottság értékelte, előre meghatározott pontszámrendszer alapján, amelynek főbb szempontjai a tudományos, művészeti vagy sport területen elért eredmény, a rászorultság - családi háttér, anyagi helyzet - és az mire kívánják a pályázók felhasználni a támogatást.

A rendelkezésére álló források és az értékelő bizottsági tagok által adott pontok alapján  tíz pécsi középiskolás pályázatát támogatták, összesen 1.360.000 forint értékben. A támogatottak között vannak a zeneművészetben kiemelkedő eredményekkel rendelkező ifjú művészek (tambura, fuvola, ének, ütőhangszerek), vers- és prózamondásban jeleskedő diák, rajzművész, valamint számos

sportág - rúdugrás, úszás, vízilabda, vívás -  fiatal képviselői.

 

Utoljára frissítve: 2021-10-27 20:25:02

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>