. Ma Vazul napja van.
Tánc világnapi díjeső
2024-05-01 20:23:02
Tánc világnapi díjeső

Tánc világnapi díjeső

A tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is elismerésben részesítette  a szakma kiválóságait. A díjakat a Nemzeti Táncszínházban megrendezett nagyszabású gálaesten adták át.

Kovács Zsuzsanna egész életét a táncnak szentelte, nagy alázattal, odaadással tett meg mindent érte. Fél évszzaddal kezdte pályáját, lépett színpadra a Pécsi Balett balerinájaként. Több évtizedes művészi, a Pécsi Balett  próbavezetői, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Technikumban végzett balettmesteri tevékenységét Életműdíjjal ismerték el .
 
Az Évad legjobb alkotója díját, a „Faust, az elkárhozott” című táncdráma koreográfiájáért a Pécsi Balett művészeti vezetője, Vincze Balázs vehette át, immár másodszor. Legutóbb 2020-ban a Carmina Burana létrehozásáért díjazta őt a Magyar Táncművészek Szövetsége.

Az Évad legjobb férfi táncművésze a modern-kortárstánc kategóriában Koncz Péter, a Pécsi Balett magántáncosa lett, aki már harmadik alkalommal nyerte el ezt a címet. Kimagasló művészi teljesítményéért 2013-ban, 2020-ban is átvehette. (Fotó: Fabinyi Annamária)

Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:27:43

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Járásbíróság a napokban egy hónapra elrendelte két férfi letartóztatását, különösen nagy értékre, ille...
Bővebben >>