. Ma György napja van.
Táncház volt a suliban- csaknem százötven gyerek ropta
2022-04-29 14:27:13
Táncház volt a suliban- csaknem százötven gyerek ropta

Táncház volt a suliban- csaknem százötven gyerek ropta

Nagy sikerrel zajlott a Ciszterci Rend Szent Margit Általános Iskolájában a Tánc Világnapja alkalmából megrendezett táncház.  

- Az alapítvány évek óta tart táncházat gyerekek részére, az utóbbi esztendőkben pedig az iskolákban is tanítási óra keretében - mondja Molnár János, az alapítvány ügyvivő művészeti vezetője. - Idén ez a Tánc Világnapjához kötődően került rá sor a Ciszetrci Rend Szent Margit Általános Iskolájában, ahol három második, három harmadik és egy negyedik osztály tanulói, csaknem százötven gyerek vett rajta részt. A táncokat Radák János tanította, a talp alá valót Darvas Nikolett és bandája húzta.

Kitért arra is, hogy nyolc gyermek táncházat  a Csóri Sándor Alapítvány pályázatán nyert, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Emberi Erőforrás Pályázatkezelőtől is érkezett támogatás felhasználásával  tarthatnak meg. A pandémia miatt azonban nem kerülhetett sor azokra az eredeti helyszíneken, ezért felajánlották az iskoláknak a lehetőséget, hogy tanórai keretek között rendezik meg.  

- Az iskolákban megtartott táncházak nagy előnye, hogy olyankor sok gyerekkel találkozunk - folytatja tovább Molnár János. - Azt tapasztaltuk, hogy nagy élményt jelent számukra, egy pillanat alatt elfelejtik, hogy az iskolában vannak. A táncház megtartására olyan táncost kérünk fel minden alkalommal, aki ért a gyerekek nyelvén, valamint élő zene mellett táncolhatnak. Ilyenkor nemcsak táncokat tanulnak, de megismerkednek az egyes hangszerekkel, énekelnek, mesét hallgatnak.

Az alapítvány nemcsak a táncházakkal, de a már hagyományosnak mondható,  Bodorné Péter Judit kuratórium elnök vezette  nyári táborával - ahogy idén is -  segíti a népi kultúra életben tartását, terjesztését a pécsi és környékbeli településen élő  gyerekek körében. 

Utoljára frissítve: 2022-04-29 17:54:17

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>