. Ma Izabella napja van.
Tánctalálkozó hatodszor
2012-09-28 14:07:45
Tánctalálkozó hatodszor

Tánctalálkozó hatodszor

Ismét reflektor fénybe került Pécsett a kortárs tánc. A Győri Balett Queen-balett darabjával kezdetét vette Pécsett a VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó.  Négy nap alatt tizenhat társulat különleges előadásait tekinthetik meg a balett szerelmesei.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett találkozó ötlet és házigazdája a Pécsi Balett. Az elkövetkezendő napokban a pécsi közönség Lázár Eszter és alkotótársainak Testbeszéd Projekt 3 című térspecifikus táncműsorét láthatja a közönség. Fellép az Inversedance-Fodor Zoltán Társulata Tudatalatti című darabjával, vele egy napon lép színpadra  a Bozsik Yvette Társulat Az Ezeregyéjszaka virágai című, felnőtteknek szóló táncszínházi előadását láthatják az érdeklődők.

Önálló műsorral jelentkezik Góbi Rita Társulata, a GoBe Paletta  térspecifikus produkcióját láthatja a közönség, de fellépnek a Tánccsillagok a Kultúra Városában című gálaesten is. Ez utóbbi igazi táncünnepet ígér,a fellépők között ott lesz a Budapest Táncszínház, a Duna Művészegyüttes, a Győri Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, a Pécsi Balett, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Táncművészeti Tagozata, valamint a TranzDanz is.

A szeptember 30-i zárónapon a Közép-Európa Táncszínház és a Gangaray Dance Company ArTeRrOr című előadása, valamint a Frenák Pál Társulat legújabb produkciója, a Hymen lesz műsoron.

A Magyar Táncművészek Szövetsége a találkozó idején tartotta Baranya székhelyén kihelyezett elnökségi ülését, valamint egy táncművészeti fórumra is sor került, amelyen a táncművészet aktuális helyzetét és szerepét vitatták meg a résztvevők.

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót 2007-ben rendezték meg először azzal a céllal, hogy a pécsiek és a városba látogató hazai és külföldi vendégek számára megmutassák a baranyai megyeszékhely eredendően sokszínű tánckultúráját, továbbá a nemzetközi táncművészet sokféle árnyalatát.

Utoljára frissítve: 2012-10-09 12:05:37

További híreink
Varázslat és fények ünnepe
Az ország első és továbbra is egyetlen fényfesztiválja több mint 100.000 érdeklődőt vonzott Pécsre.
2024-07-09 20:42:59, Hírek, Környezetünk Bővebben
Rekord létszámmal indulnak
Július 12–24. között Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak.
2024-07-07 02:06:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új kezelőhelyiség a pécsi bőrklinikán
Új kezelőhelyiséget alakítottak ki a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ bőrgyógyászati klinikáján.
2024-07-06 21:03:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Július 12–24. között Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak.
Bővebben >>