. Ma Bernadett napja van.
Tanuló Fesztivál két napon át
2018-09-20 23:47:33
Tanuló Fesztivál két napon át

Tanuló Fesztivál két napon át

Több mint  száz programmal várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a második alkalommal megrendezésre kerülő  Tanuló Fesztivál.


Szeptember 21-én a Sétatéren és a Szent István téren  veszi kezdetét a fesztivál,  amelynek  apropójául az szolgált,  hogy Pécs 2017-ben elnyerte az UNESCO Global Learning City Award, azaz a „Tanuló Város” díját. Ahogy az elmúlt esztendőben, úgy  ebben az évben  sem mindennapi módon tanulhatnak a diákok kétnapos, szeptember 21-től 22-ig tartó fesztivál megannyi programjának köszönhetően.


Ahogy  tavaly is, úgy idén is az elsődleges cél,  ráirányítani a figyelmet  arra, a tanulás fontos eleme a felfedezés, a megismerés és  a kortól független kíváncsiság. A Civil Közösségek Háza által szervezett – Tanuló Fesztiválon  hetven szervezet, intézmény, cég és közösség mutatkozik be Pécs közterein és saját székhelyén is, svál három témakör - környezettudatosság, Pécs kulturális örökségei, generációk közötti tanulások és képességfejlesztő együttműködések - köré épül.  Különleges élményt kínál a Pannon Filharmonikusok Széchenyi téri koncertje péntek délután. A zenekar a nagysikerű Mesterek és Tanítványaik koncertsorozatát mutatja be a főtéren.


A fesztivál  ideje alatt  az érdeklődők ellátogathatnak a  Tettye Forrásház Zrt. városi szennyvíztisztító-telepére. Bárki arra is választ kaphat, hogy miért használjuk egyre kevésbé a hagyományos közlekedési formákat, vagy arra a Balokányban, hogy milyen lehetett egy folyón átkelni evezővel vagy éppen anélkül. Itt ugyanis lehet majd  csónakázni, mezítláb mászkálni, ritka növényfajokkal megismerkedni, de szó lesz a biztonságos kerékpározásról is, s lehet majd kishajót is építeni.  Amikor már mindent kipróbáltak a  szomszédos Tudásközpontot is bebarangolhatják a gyerekek. Akiket inkább a rejtélyes pécsi mélységek érdekelnek, azok Tillai Gábor történész vezetésével sétálhatnak a középkori pécsi kanonoki lakóházak pincéiben. Az Uránvárosi Hangösvényen a 60 éves városrész emblematikus épületeit, köztéri alkotásait lehet majd megismerni okostelefonokkal.


A Szent István téren a  Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza a közeli erdőkkel ismerteti meg az érdeklődőket, akiket érdekes játékokkal, izgalmas fejtörőkkel,  trófea-bemutatóval várnak. Tőlük nem messze két méhész mutatja be  a méhészkedés érdekes elemeit, de lehet majd  mézeket is  kóstolni. A Gant Pécsi Kesztyű Kft.  pedig a Ferencesek utcájában található látvány műhelyében kesztyűs szakmára felkészítő kézműves foglalkozást és kreatív kesztyűtervezést tart.

Utoljára frissítve: 2018-09-21 00:40:22

További híreink
Csibészek a Csibészekért
A Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend jótékonysági gálaestet rendez a csíksomlyói árvaházak javára Pécsett a Kodály Központban.
2019-02-17 21:07:38, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Hármas ünnep a Bóbitában
Jubilál a bábszínház, Sramó Gábor a Victor Vasarely-díjat, Czéh Dániel bábszínész a Hang Gábor díjat vehette át.
2019-02-16 22:45:15, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Végső búcsút vettek Sárkány Józseftől
Barátok, művészek, pályatársak vettek búcsút a tragikus hirtelenséggel, hatvanhárom éves korában elhunyt Sárkány József művészettörténésztől.
2019-02-14 23:03:51, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színházban Három produkció is jubilál 40. előadásához ért az Előttem az élet, 60. alkalommal...
Bővebben >>