. Ma Mária napja van.
Távhőfejlesztés Pécsett
2015-01-23 11:41:05
Távhőfejlesztés Pécsett

Távhőfejlesztés Pécsett

Több mint fél milliárd forintból  fejleszti tovább a PÉTÁV a távfűtést Pécsett és újít fel két kilométernyi vezetéket.


Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert 253,52 millió forint támogatás felhasználásával tíz vezetékszakaszt modernizálnak, emellett az Ércbányász lakótelep lakói  is élvezhetik majd a kényelmes és korszerű távfűtés előnyeit.  A munkálatok január végén kezdődnek és nyárig befejeződnek.
 
A beruházás részeként korszerű, előreszigetelt vezetékekre cserélik ki a pécsi távhőrendszer elöregedett szakaszait, biztonságosabbá téve általa a távhőellátást, amelynek eredményeként kevesebb üzemzavarra lehet majd számítani, olcsóbb lesz az üzemeltetés is, a kisebb hőveszteség miatt. Összesen két kilométer hosszú vezetékszakasz újul meg.


Az új beruházásnak köszönhetően a biztonságos és környezetbarát távhőellátásra kapcsolódik az Ércbányász lakótelep is, mert kiváltjuk a jelenleg üzemelő korszerűtlen földgáztüzelésű kazánházat. Emiatt lényegesen kevesebb energiafelhasználás mellett komfortosabb és környezetbarát fűtése lehet a lakásoknak.


A 92 lakást érintő beruházás megvalósításának köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása éves átlagban 357 tonna CO2 ekvivalens értékkel csökken, ez azt jelenti, hogy a beruházás a klímavédelemhez is hozzájárul.


Az új vezetékszakasz kiépítése révén a jövőben még több pécsi háztartás élvezheti a távfűtés előnyeit.

Utoljára frissítve: 2015-01-23 11:43:04

További híreink
Célba juttatják Ámor nyilát
A hol humoros, hol könnyekig megható Ámor nyila című inkluzív színházi előadás ismét látható Pécsett december 5-én este hat órakor a Művészetek és Irodalom Házában.
2019-12-05 11:58:32, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Felebarát zenebarát
A Pannon Filharmonikusok is csatlakozott az Adakozó kedd nevű nemzetközi kezdeményezéshez, jótékonyságra biztatva a pécsi zenebarátokat.
2019-12-03 21:29:16, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Advent idejére megnyitja kapuit a Székesegyház
A Pécsi Advent két héten át érdekes programokkal, múzeumpedagógia foglalkozásokkal és komolyzenei koncertekkel várja az érdeklődőket.
2019-12-01 02:47:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepélyes keretek között vette át a 2018-as Szaharov-díjat az orosz fogságból szabadult ukrán filmrendező Ole...
Bővebben >>