. Ma Andrea napja van.
Tehetséggondozás újszerűen
2018-10-06 21:56:38
Tehetséggondozás újszerűen

Tehetséggondozás újszerűen

Élményórák a Zsolnay Kulturális Negyedben címmel a tanórák anyagát kiegészítő, élményszerűvé tevő ingyenes foglalkozássorozatot indított útjára a Zsolnay Örökségkezelő.

A program elsődleges  célja a tehetségfejlesztés, kiemelten az óvodás és általános iskolás gyermekek körében. Az elkövetkezendő két évben    844 gyermek – közülük 268 hátrányos helyzetű fiatal – vesz részt az ismeretátadó, készségfejlesztő, a kultúra eszközeivel a tapasztalati tudás megszerzését elősegítő foglalkozásokon, amelyeknek a Zsolnay Kulturális Negyeden kívül a ZsÖK belvárosi helyszínei, valamint a partnerintézmények adnak helyet. Az  élményszerzés és a tudás elmélyítése mind-mind  része a programnak.
 
A természettudományos  ismereteket  elmélyítő programok olyan különleges élményeket tartogatnak a gyerekeknek, mint a Varázsóra látványos fizikai kísérletei, vagy akár a Planetáriumban megtartott csillagászati előadások. A témanapok egyedi tematikát  is kínálnak, úgy mint  a napfény napján a Csillagunk a Nap című planetáriumi előadást követően napórát vagy kézi spektroszkópot készíthetnek a gyermekek, illetve fényvarázslatokkal kísérletezhetnek a Labor – Interaktív Varázstérben és a Fény termében. A Föld napján Űrhajónk a Föld, illetve Ég és Föld titkai címmel  vehetnek részt ismeretterjesztő előadásokon amelyek a kőzetekről és ősmaradványokról szólnak. Az űrkutatás napján a földöntúli kísérleteken túl a világűr titkait is felfedezhetik.
 
A történelmet élményeken át megjelenítő  programok között szerepelnek rendhagyó előadások valós történelmi helyszíneken, többek között  a Cella Septichora Látogatóközpontban, a  Középkori Egyetemen, de a  Zsolnay Család- és Gyártörténeti kiállítás is része a történelmi utazásnak. E mellett a korabeli öltözékek és tevékenységek révén szinte időutazáson is részt vehetnek. A Gyermek tárlatvezetés szakkör pedig az idegenvezetőnek készülő fiataloknak szól, továbbá a kínálatban szerepel egy Zsolnay Vilmosnak szentelt témanap is.
 
A művészi  képességeiket  a fiatalok  kreatív kézműves szakkörben, festészeti és kézműves foglalkozássorozat keretében  fejleszthetik. A művészetekkel kapcsolatos ismereteiket zenei táborban, múzeumpedagógiai kulturális órán, valamint a képzőművészeti témahét keretében  bővíthetik. A FUND Cigány Alapfokú Művészeti Iskola diákjai pedig bemutatót  is tartanak részükre kiállítással, kézműves programokkal, zenei- és táncbemutatókkal fűszerezve.

Utoljára frissítve: 2018-10-06 21:57:59

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>