. Ma Márk napja van.
TÉRERŐ Acélszobrászati Workshop
2017-06-26 02:44:23
TÉRERŐ Acélszobrászati Workshop

TÉRERŐ Acélszobrászati Workshop

Immár TÉRERŐ néven ez év nyarán újra megrendezésre kerül az Acélszobrászati Workshopot a 650 éves jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem támogatásával.


A Lakics Kft. a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Szobrász Tanszéke, valamint a Kreatív Ipari Klaszter együttműködésének köszönhetően 2016-ban rendezték meg az első LAKICS Acélszobrászati Workshopot. Idén nyáron újra megszervezik immár TÉRERŐ néven, a 650 éves jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem támogatásával, ezzel is fémjelezve a felsőfokú oktatási intézmény törekvéseit, miszerint keresi a magánszférával a kapcsolódási pontokat.

A kezdeményezésben szerencsésen talált egymásra a Kreatív Ipari Klaszter szándéka, amellyel a művészet és a gazdaság kapcsolatait igyekszik építeni, valamint Lakics Péter acélszobrok iránti szeretete és a szobrász hallgatók alkotókészsége. A módszertani hátteret az unió Erasmus+ pályázatának Break In the Desk projektje adja. A LAKICS Kft. szakmaisága és nyitottsága mellett az acélszerkezetek gyártása során keletkező egyedi minőségű és hasznosítható mennyiségű maradék acélanyag teremt lehetőséget azok művészi felhasználásra, ami a szobrászoknak nemcsak kihívást jelent, de egyben ritka alkalmat is kínál egyedi alkotások létrehozására.

Az elmúlt évben megrendezett egyhetes workshopon Csizek Tamás, Éles Lóránt, Fleisz Tamás, Getto József a művészeti kar hallgatói, valamint művésztanáraik Mosonyi Tamás, és dr. Gaál Tamás hoztak létre különleges  szobrokat, amelyek  októberben a kamarai DesignPécs kiállításán voltak láhatók.

Újdonságnak számít, hogy a 2017-es TÉRERŐ Acélszobrászati Workshop kéthetes ideje alatt az alkotók akár köztéri szobrokat is létrehozhatnak, valamint külföldi alkotó is csatlakozik a programhoz, amelynek résztvevői Balázs József Tamás, DLA hallgató, Berkes Csilla, Csizek Tamás, Éles Lóránt, Gettó József és Sápi Márton szobrászhallgatók, valamint dr. Gaál Tamás, szobrász, egyetemi tanár, Mosonyi Tamás, szobrász, művésztanár  és Miguel Angel Velit  szobrász.

A tervek szerint a workshop keretében készült alkotásokat ismét bemutatják az őszi DesignPécs fesztiválon, valamint a Komlón a Közösségek Házában.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>