. Ma Béla napja van.
Terítéken a mesterséges intelligencia
2019-03-21 02:43:16
Terítéken a mesterséges intelligencia

Terítéken a mesterséges intelligencia

A Pécsi Tudományegyetem március 20-23. között rendezi meg  Agykutatás Hetét.


A programsorozat keretében izgalmas panelbeszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők a bűnözői elme vizsgálatáról, az életünket befolyásoló traumákról és a mindenkit egyre inkább foglalkoztató mesterséges intelligenciáról. Emellett az esemény utolsó napján  a Reggelibe a családokat várják, ahol az apróságokkal animátorok foglalkoznak majd, játékos feladatokat oldhatnak meg, míg szüleik szakemberek segítségével olyan témakörökben mélyedhetnek el, mint férfi agy és női agy, ezek hasonlóságai, különbségei, vagy a férfi - nő szerepek a baba érkezése után, vagy akár abban, hogy mit takar a  válaszkész nevelés. Mindeközben a pécsi középiskolások komoly kihívással nézhetnek szembe, hiszen egy verseny (gimiChallange) keretein belül építhetik meg saját mesterséges intelligenciájukat és  általuk választott formában  - prezentáció, kis videó, épített robot - mutathatják be azt a szakmai zsűrinek. A nemes vetélkedés végén három kategóriában hirdetik majd ki a  nyertes csapatot.


A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD) idén második alkalommal csatlakozik a nemzetközi Brain Awareness Week (Agykutatás Hete) rendezvénysorozathoz és szervezi meg az esemény hazai, pécsi változatát azzal a céllal, hogy az agykutatás területén elért eredményeket közérthetően bemutathassa az érdeklődőknek.


A szervezők esténként  hat órától várják az érdeklődőket a Király utcában található Reggeliben. Első nap MIt hoz a jövő? címmel a mesterséges intelligencia kapcsán felmerülő etikai, jogi, pszichológiai és műszaki kérdések kerülnek górcső alá. Ez a program két célközönséget is megszólít, ugyanis az esti panelbeszélgetésen túl egy a gimnazistákat megszólító változatát  is megszervezik, szintén ezen a napon a PTE BTK-TTK Vargha Damján konferenciatermében délután két  órától.


E mellett Maradandó SOKKélményben is részük lehet az érdeklődőknek, mert olyan életünk során átélt traumák és élmények kerülnek a felszínre, amelyek feldolgozása valakinek könnyű feladat, más viszont egy életen át cipeli a terhét.


Március 22-én, pénteken igazságügyi klinikai szakpszichológussal, rendőrnyomozóval és egy a büntetés-végrehajtásból érkező szakember segítségével vizsgálhatják meg a bűnözői elmét az e téma iránt érdeklődők. Az előadók konkrét eseteken, személyes tapasztalatokon, megfigyeléseken keresztül mutatják be a patológiás elme működését.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>