. Ma Márk napja van.
Tiltott szereket árult, lebukott
2017-03-05 13:30:15
Tiltott szereket árult, lebukott

Tiltott szereket árult, lebukott

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egészségügyi termék meghamisításának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 26 éves pécsi férfi ellen, aki a táplálék-kiegészítőket forgalmazó boltjában jelentős mennyiségű illegális gyógyszert, köztük teljesítményfokozókat és potencianövelőket tartott.

A pécsi fiatalembert üzletében a rendőrök az elmúlt év áprilisában házkutatást tartottak, azt követően, hogy intézkedés alá vonták őt, amikor egy nőnek Pécsett a belvárosban kábítószert adott át.

A rendőrök az üzletben tartott házkutatás során a belső pultból foglalták le a tiltott szereket, így potencianövelőket, valamint közel 150 ampulla injekciót és több, mint 500 darab tablettát, amelyek anabolikus szteroidokat és antiösztrogén szereket tartalmaztak.

Az ügyben elvégzett szakértői vizsgálat megállapította, a lefoglalt tabletták, illetve szerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszerek. Ezek nem csak azért veszélyesek, mert nincsenek hivatalos adatok arról, milyen körülmények között gyártották azokat, miként hatnak, van-e esetleges mellékhatásuk, és milyen módon reagálnak más gyógyszerekre.

A vádlott indokolatlan mennyiségben szerzett meg, illetve tartott Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket, így ez a cselekménye egészségügyi termék meghamisításának minősül, amit a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújt.

A fentieken kívül a fiatalember gépkocsijából a rendőrök kábítószert is lefoglaltak, így a vádlottnak kábítószer birtoklásának bűntette miatt is felelnie kell, aminek büntetési tétele egytől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Utoljára frissítve: 2017-03-05 13:31:35

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>