. Ma Malvin napja van.
Tiszteld az életet! “Ne ölj!”
2023-01-18 20:16:25
Tiszteld az életet! “Ne ölj!”

Tiszteld az életet! “Ne ölj!”

Január 26. és 29. között hét nagyon aktuális és változatos témájú dokumentumfilmet láthat a pécsi közönség a 9. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretében az Apolló Moziban.

Immár kilenc éve a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek tematikai és egyéb megkötések nélküli, egyetlen nemzetközi verseny-fesztiválja Magyarországon. A budapesti fesztivál programjának egy szeletét a közönség több éve a nagyobb vidéki városokban, így Baranya székhelyén is megismerheti. Az idei fesztivál szlogenje: Tiszteld az életet! “Ne ölj!”

A fesztivál Pécsen január 26-án, csütörtökön 17 órakor a "Kölyök Platónok" című film vetítésével kezdődik, amely előtt Horváth Tamás, a pécsi önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke nyitja
meg a rendezvényt. A Kölyök Platónok Belfastba, egy katolikus fiúiskolába kalauzolja el nézőjét, ahol az iskolaigazgató a filozófia különleges eszközeivel mutatja meg ifjú tanulóinak, hogy az erőszak helyett más módszer is létezik a konfliktusok kezelésére.

A vetítésre kerülő filmek  változatos  témájúak  és nagyon aktuálisak, a négy nap során  láthatóak között  a nézők  megismerkedhetik  az ISIS rabságából szabadult kisfiú történetét (Imad gyermekkora), bepillanthatnak abba, miként  kezelték Svédországban a koronavírus-járványt (Mi svédek és a covid), valamint egy sanghaji népkórház mindennapjaiba  (Hatodik Népkórház). Továbbá megismerhetik
egy szivárványcsalád gyámügyi kálváriájának részleteit (Szótlan szeretet), és szembesülhetnek a szabad véleménynyilvánítás felszámolásának egyik módszerével a mai Oroszországban ( A hatalom markában),  és az ukrajnai háború véres valóságával (Szabadság tűz alatt). A filmeken megfogalmazott témában kerekasztal-beszélgetésekre  is sor kerül, többek közt neves pécsi egyetemi szakemberek és civil szervezetek munkatársainak részvételével.

A filmeket egyetlen alkalommal, eredeti nyelven, magyar és angol feliratokkal vetítik.


További részletek és információk az esemény facebook oldalán: BIDF 2023 - PÉCS (https://www.facebook.com/events/583350406956340) és az Apolló Mozi honlapján (https://www.apollopecs.hu/bidf9/).

Utoljára frissítve: 2023-01-18 20:17:28

További híreink
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben
A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete
A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete látható a Janus Pannonius Múzeum Kincs ami van kiállításán.
2023-09-26 02:11:13, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Alig háromszáz nap múlva az európaiak az urnákhoz járulnak, ami alkalmat kínál majd az embereknek arra, hogy e...
Bővebben >>