. Ma Auguszta napja van.
Tíz éves a Csányi Alapítvány
2015-04-26 14:17:20
Tíz éves  a Csányi Alapítvány

Tíz éves a Csányi Alapítvány

Mecénások és a támogatott gyermekek jelenlétében ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Csányi Alapítvány.


Az esemény különlegességét az adta, hogy idén először  vettek részt  az ünnepi alkalmon olyan támogatottak is, akik  befejezték tanulmányaikat, kiléptek a munka világába. Az alapítvány több mint 300 gyermeket támogat az országban létrehozott  hat - többek között Pécsett és Mohácson - Közösségi Házban szervezett foglalkozások keretében.

 

A Csányi Alapítvány hosszú távú Életút Programjának középpontjában a  tehetséggondozás áll, a  hátrányos  helyzetű tanulókkal ötödikes koruktól a tanulmányaik  befejezéséig mentorok, pedagógusok, családsegítők, foglalkoznak.  A tehetségfejlesztés mellett a  célok között szerepel a szociális hátrányok leküzdése , valamint összetartó, erős közösségek  létrehozás, amivel a gyerekek későbbi társadalmi integrációját szeretnék támogatni.

A Csányi Alapítvány 2005-ös megalapítása óta több mint 300 gyermeket támogatott az Életút Program keretében, akik közül  ketten  már sikeresen kiléptek a munka világába. A fiatalabbak közül jelenleg tizennyolcan egyetemen, vagy főiskolán tanulnak, kilencen pedig felsőfokú szakképzésben  vesznek részt. Az elmúlt 10 évben 73 tanuló szerzett komplett ECDL bizonyítványt és összesen 124 nyelvvizsga született.

Mint az alapító, Csányi Sándor elmondta, egy évtizede  azzal a céllal hozták létre az alapítványt, hogy a tehetséges, de nehéz körülmények között élő gyermekeket támogassuk  az általános iskolától az egyetem befejezéséig.  Kitért arra is, jó érzéssel tölti el, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a diákok száma és jelenleg több mint háromszáz támogatottuk van.   Hangsúlyozta, a  alapítvány számára egyfajta  befektetést jelent az ország jövőjébe, s bízik abban, hogy egyre több sikeres üzletember támogatja majd a rászorulókat.

Utoljára frissítve: 2015-04-26 14:19:49

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyisége...
Bővebben >>