. Ma Márk napja van.
Tíz éves a Zeneszüret Fesztivál
2020-09-08 02:21:55
Tíz éves a Zeneszüret Fesztivál

Tíz éves a Zeneszüret Fesztivál

Az idén tíz éves Zeneszüret Fesztiválra ellátogatókat Cotton ClubSingers, Carmen, térzene és sok különleges zene várja.

A Mendelssohn Kamarazenekar muzsikusaival kiegészülő Cotton Club Singers is fellép a számos komolyzenei és ahhoz kapcsolódó kulturális programot kínáló, a Filharmónia Magyarország által szervezett szeptember 10. és 13. között zajló fesztiválon. Az ebben az esztendőben immár tízéves zenei rendezvény  szervezőinek elsődleges célja, hogy kivigyék  a koncerttermek falai közül a zenét, ezáltal hozzák közel az emberekhez. Ennek részeként az eddigiekhez hasonlóan ingyenes szabadtéri nagykoncertekkel is várják az érdeklődőket.

A  Pécsi Egyházmegyével közösen megrendezett eseménysor különlegessége, hogy az elmúlt tíz év hangulatát, emlékeit idézi meg. Szeptember 10. és 13. között a hangversenyek mellett kiállítás, filmklub, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék és villám-performanszok várják a pécsieket és a városba látogatókat. A Pécs utcáin sétálók a legváratlanabb helyzetekben, a város bármely pontján találkozhatnak Tér-zene produkcióval, a Bazárban megtekinthetik a Kóristák című filmet. A Széchenyi téren a Zeneszüret Fesztivál tíz évét felidéző fotókból nyílt kiállítás látható.

A nyitókoncerten, szeptember 10-én a fúvósokkal kiegészülő Cotton Club Singers énekegyüttes az elmúlt másfél évtized slágereit adja elő a Mendelssohn Kamarazenekarral a Dóm téren. A  fesztivál fellépői sorában ott lesz a Szegedi Szimfonikus Zenekar, ami Kovács László karmester vezényletével filmzenéket ad elő. A Magyar Állami Operaház művésze előadásábani Bizet Carmenjének koncert változata lesz látható a Kodály Központban. Kéméndi Tamás és Györfi Anna  pedig a francia sanzonok egyedi hangulatát idézi meg a Nappaliban.


Szeptember 13-án egész napos családi program keretében lesz Ringató és Desszert koncert is a Dómnál. Este pedig egy rendkívüli orgonakoncerttel zárul a fesztivál a Bazilikában,  ahol Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttese előadásában csendülnek fel különleges dallamok.


A  programok legnagyobb része ingyenes, azonban a járványhelyzet miatt a jegymester.hu internetes oldalon vagy a Kodály Központ jegypénztárában regisztrációs jegyeket kell váltaniuk az érdeklődőknek.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>