. Ma Vencel napja van.
Tíz éves a Zeneszüret Fesztivál
2020-09-08 02:21:55
Tíz éves a Zeneszüret Fesztivál

Tíz éves a Zeneszüret Fesztivál

Az idén tíz éves Zeneszüret Fesztiválra ellátogatókat Cotton ClubSingers, Carmen, térzene és sok különleges zene várja.

A Mendelssohn Kamarazenekar muzsikusaival kiegészülő Cotton Club Singers is fellép a számos komolyzenei és ahhoz kapcsolódó kulturális programot kínáló, a Filharmónia Magyarország által szervezett szeptember 10. és 13. között zajló fesztiválon. Az ebben az esztendőben immár tízéves zenei rendezvény  szervezőinek elsődleges célja, hogy kivigyék  a koncerttermek falai közül a zenét, ezáltal hozzák közel az emberekhez. Ennek részeként az eddigiekhez hasonlóan ingyenes szabadtéri nagykoncertekkel is várják az érdeklődőket.

A  Pécsi Egyházmegyével közösen megrendezett eseménysor különlegessége, hogy az elmúlt tíz év hangulatát, emlékeit idézi meg. Szeptember 10. és 13. között a hangversenyek mellett kiállítás, filmklub, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék és villám-performanszok várják a pécsieket és a városba látogatókat. A Pécs utcáin sétálók a legváratlanabb helyzetekben, a város bármely pontján találkozhatnak Tér-zene produkcióval, a Bazárban megtekinthetik a Kóristák című filmet. A Széchenyi téren a Zeneszüret Fesztivál tíz évét felidéző fotókból nyílt kiállítás látható.

A nyitókoncerten, szeptember 10-én a fúvósokkal kiegészülő Cotton Club Singers énekegyüttes az elmúlt másfél évtized slágereit adja elő a Mendelssohn Kamarazenekarral a Dóm téren. A  fesztivál fellépői sorában ott lesz a Szegedi Szimfonikus Zenekar, ami Kovács László karmester vezényletével filmzenéket ad elő. A Magyar Állami Operaház művésze előadásábani Bizet Carmenjének koncert változata lesz látható a Kodály Központban. Kéméndi Tamás és Györfi Anna  pedig a francia sanzonok egyedi hangulatát idézi meg a Nappaliban.


Szeptember 13-án egész napos családi program keretében lesz Ringató és Desszert koncert is a Dómnál. Este pedig egy rendkívüli orgonakoncerttel zárul a fesztivál a Bazilikában,  ahol Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttese előadásában csendülnek fel különleges dallamok.


A  programok legnagyobb része ingyenes, azonban a járványhelyzet miatt a jegymester.hu internetes oldalon vagy a Kodály Központ jegypénztárában regisztrációs jegyeket kell váltaniuk az érdeklődőknek.

További híreink
Új kezdet a migráció terén
Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő új migrációs és menekültügyi paktum megalkotására.
2020-09-24 19:53:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Pécsi Tanuló Fesztivál, immár negyedszer
A felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése, egyszóval Tanuló Fesztivál.
2020-09-23 21:38:25, Hírek, Környezetünk Bővebben
Válaszd a táncot – válassz egy táncot!
A Válaszd a táncot – válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett Nagy Táncválasztót már második alkalommal rendezik meg Pécsett
2020-09-20 01:47:34, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A vírushelyzetre való tekintettel elmarad a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok rendezvénysorozata...
Bővebben >>