. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Tizenegy év után került lakat alá
2021-02-06 01:44:59
Tizenegy év után került lakat alá

Tizenegy év után került lakat alá

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra  elrendelte egy harkányi férfi letartóztatását felfegyverkezve, csoportosan és erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmazva elkövetett rablás bűntette alapos gyanúja miatt.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított még 2010. február 3-án – a már azóta jogerősen elítélt – négy társát rábeszélte arra, hogy egy harkányi parkolóban a vele haragban álló, pénzváltással foglalkozó külföldi állampolgárságú sértett sérelmére rablást kövessenek el. A gyanúsított az elkövetés helyszínének megmutatásával és az elkövetéshez felszerelés biztosításával segítette a bűncselekmény megvalósítását.


Tizenegy évvel ezelőtt február 3-án az esti órákban a gyanúsított társai előzetes szóváltás nélkül bántalmazták a sértett férfit és élettársát. Az egyikük kalapácsnyéllel a férfi fejét ütötte meg kétszer, mert el akarta venni annak övtáskáját, azonban nem járt sikerrel. Eközben egy másik elkövető a sértett élettársának fejére sújtott le több alkalommal is ököllel, majd a földre került nő teste alól kirángatta annak értékes táskáját kirángatta. A bűncselekmény elkövetése után a bűnbanda a helyszínről futva távozott. Mind a két sértet a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek


A sértettek bejelentésére, a helyszínen tartott szemle során a nő táskáját a rendőrség megtalálta a benne lévő iratokkal és 24.500 forint készpénzzel együtt..


A most kézre került, büntetett előéletű gyanúsított az ellene korábban folyamatban lévő nyomozás során ismeretlen helyre távozott, azt vele szemben 2011-ben felfüggesztették, majd belföldi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, amelynek eredményeként 2020. december 17-én a német nyomozó hatóság elfogta.


A gyanúsított által elkövetett bűncselekmény  kiemelt tárgyi súlya miatt az érte kiszabható szabadságvesztés mértéke öttől tíz évig terjedhet. Mindezekre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén ismét megszökne, elrejtőzne, ezért a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.


A bíróság végzését a gyanúsított és védője, valamint az ügyész is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>