. Ma Bernadett napja van.
Tizenhét város- tizenhét koncert
2020-01-19 20:57:16
Tizenhét város- tizenhét koncert

Tizenhét város- tizenhét koncert

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében első országos turnéjára indul a 16 éves Boros Misi. A Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutatóból ismert zongoraművész kimondottan e turné állomásaira összeállított műsorát 17 városban hallhatja a közönség.

Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, hisz fiatal kora ellenére meghódította már a világ számos koncertszínpadát, a zürich-i Tonhallétól a New York-i Avery Fisher Hall-on át a negyvenezer főt befogadó hatalmas sencseni sportközpontig, ahol az Asian Music Festival egyetlen európai meghívottjaként lépett fel 2018 telén.

Az ifjú művész 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumba jár, tanárnője Megyimóreczné Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely.

Már pici kora óta a zene bűvkörében él, óvodásként saját dallamokat talált ki. Nyolc éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi megmérettetésen végzett az első helyen, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. Tizenegy évesen 2014-ben, amikor a Kicsik korosztályában megnyerte a klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat, az egész ország kedvence lett. Első önálló koncertlemeze 2017-ben jelent meg.

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében 2020-ban első, önálló országos turnéjára készül. Az ajkai és martfűi koncertekkel  vette kezdetét, februárban Kaposváron és Szegeden, majd Győrben, Debrecenben, Szombathelyen Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett, valamint a fővárosban lép fel.

Műsorát Bogányi Gergely, zongoraművész-mentora segítségével állította össze. A koncertek Liszt darabokkal kezdődnek, felcsendül a Funérailles, a h-moll ballada, valamint az a-moll Paganini-etűd, illetve a 8. Transzcendens etűd. A második részben pedig Chopin játékos műveit, Schubert és Debussy darabokat hallhat majd a közönség.

Utoljára frissítve: 2020-01-19 21:02:04

További híreink
Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
Több produkció is jubilál a Pécsi Harmadik Színházban februárban.
2020-02-17 21:23:37, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Különleges szolgáltatás a kismamáknak
A járóbetegek számára is elérhető laktációs szoba - szoptatási ambulancia - is segíti a kismamákat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Kl...
2020-02-16 21:37:57, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakot indít.
2020-02-15 20:57:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Operabemutató lesz a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok előadásában a bel canto nemzetközi és hazai cs...
Bővebben >>