. Ma Mihály napja van.
Tizenhét város- tizenhét koncert
2020-01-19 20:57:16
Tizenhét város- tizenhét koncert

Tizenhét város- tizenhét koncert

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében első országos turnéjára indul a 16 éves Boros Misi. A Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutatóból ismert zongoraművész kimondottan e turné állomásaira összeállított műsorát 17 városban hallhatja a közönség.

Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, hisz fiatal kora ellenére meghódította már a világ számos koncertszínpadát, a zürich-i Tonhallétól a New York-i Avery Fisher Hall-on át a negyvenezer főt befogadó hatalmas sencseni sportközpontig, ahol az Asian Music Festival egyetlen európai meghívottjaként lépett fel 2018 telén.

Az ifjú művész 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumba jár, tanárnője Megyimóreczné Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely.

Már pici kora óta a zene bűvkörében él, óvodásként saját dallamokat talált ki. Nyolc éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi megmérettetésen végzett az első helyen, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. Tizenegy évesen 2014-ben, amikor a Kicsik korosztályában megnyerte a klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat, az egész ország kedvence lett. Első önálló koncertlemeze 2017-ben jelent meg.

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében 2020-ban első, önálló országos turnéjára készül. Az ajkai és martfűi koncertekkel  vette kezdetét, februárban Kaposváron és Szegeden, majd Győrben, Debrecenben, Szombathelyen Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett, valamint a fővárosban lép fel.

Műsorát Bogányi Gergely, zongoraművész-mentora segítségével állította össze. A koncertek Liszt darabokkal kezdődnek, felcsendül a Funérailles, a h-moll ballada, valamint az a-moll Paganini-etűd, illetve a 8. Transzcendens etűd. A második részben pedig Chopin játékos műveit, Schubert és Debussy darabokat hallhat majd a közönség.

Utoljára frissítve: 2020-01-19 21:02:04

További híreink
Cél a vámunió megszilárdítása
Az uniós vámhatóságok szerepének megerősítését célozza meg a most útjára indított cselekvési terv.
2020-09-28 18:15:38, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Újabb kutatóbázisok Pécsett
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejövő tizenhét Nemzeti Laboratórium és egy kutatólaboratórium jön létre.
2020-09-26 20:26:33, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiállítás csak felnőtteknek
Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató A test ördöge címet viselő tárlat, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.
2020-09-26 20:11:21, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Két megkerülhetetlen, kirobbanó tehetségű fiatal muzsikus debütált Pécsen.
Bővebben >>