. Ma Emma napja van.
Több forrás a mezőgazdasági termékek népszerűsítésére
2018-01-12 18:08:42
Több forrás a mezőgazdasági termékek népszerűsítésére

Több forrás a mezőgazdasági termékek népszerűsítésére

Ebben az esztendőben  27 millió euró több támogatás áll rendelkezésre az európai mezőgazdasági termékek világszintű népszerűsítésére.

Az Európai Bizottság  pályázati felhívást tett közzé az európai mezőgazdasági termékek unión belüli és világméretű népszerűsítő - az egészséges táplálkozásról szóló általános kampányoktól az egyes konkrét piaci ágazatokig - számos területre kiterjedő,
társfinanszírozásban megvalósuló programokra. Az erre  fordítható összeg a 2017-es 142 millió euróról  ebben az esztendőben 169 millió euróra emelkedett.

Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos a program kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy az unió a világ legjelentősebb agrár-élelmiszeripari kereskedője és a kiváló minőségű élelmiszerek legmegbízhatóbb forrása.

Kitért arra is, hogy számos, Európán kívüli üzleti kiküldetése során volt alkalma személyesen megtapasztalni a fogyasztók és az üzleti vállalkozások egyaránt keresik az uniós agrár-élelmiszeripari termékeket.

Szólt arról is, hogy üdvözli az új promóciós programokat, amelyek sikeresen megnyitották az ajtókat az új jelentkezők előtt, valamint világszerte növelték  az európai mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek láthatóságát. Az elmúlt esztendőben  tízszer annyi, az agrár-élelmiszeripar promóciójával kapcsolatos programról szóló pályázat érkezett be, mint amennyi a rendelkezésre álló forrásokból támogatáshoz jutott.
 
A rendelkezésre álló támogatás mintegy kétharmada az uniós élelmiszeripari termékek nem uniós országokban való megismertetését szolgálja. Különösen azon országok részesülnek előnyben, amelyek esetében az európai agrár-élelmiszeripari export mértékének jelentős növekedésére lehet számítani, ezek közé tartozik például Kanada, Japán, Kína, Mexikó és Kolumbia. Az unión belüli programok esetében a fogyasztóknak a minőséggel kapcsolatos uniós rendszerekről és címkékről – például a földrajzi jelzésekről és a biotermékekről – való tájékoztatásán lesz a hangsúly. Az ágazati támogatásból pedig  azok a programok  részesülnek, amelyek a fenntartható állattenyésztést – többek között juh- és kecsketenyésztést – ösztönzik. További összeg került elkülönítésre az egészséges étkezést népszerűsítő, valamint a gyümölcs és zöldség fogyasztására ösztönző kampányok számára.

Utoljára frissítve: 2018-01-12 18:10:08

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>