. Ma György napja van.
Több helyen is gondot okoz a víz
2014-09-15 21:30:02
Több helyen is gondot okoz a víz

Több helyen is gondot okoz a víz

Baranyában a hirtelen  lehullott, jelentős mennyiségű esőt a vízelvezető árkok és a kis vízfolyások több helyen nem tudták elvezetni.
 
A reggeli órákra két lakóházat vett körbe a víz Kisvaszaron a Móricz Zsigmond utcában, ahonnan három felnőttnek és kilenc gyermeknek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A családok átmenetileg rokonokhoz költöztek.

Alsómocsolád hétfőn  csak traktorral, illetve teherautóval volt megközelíthető. A település vezetése gondoskodott munkagépek készenlétbe állításáról annak érdekében, hogy az emberek át tudjanak kelni azon a 150 méteres szakaszon, ahol mintegy 40 centiméteren áll a víz. A lakosság ellátása megoldott, mindenki eljutott a munkahelyére, illetve a gyerekek az iskolába.

Intenzív védekezési munkálatok folynak Szigetváron is. Az Alapi Gáspár utca mentén öt szivattyúval emelik át a vizet a patakot összekötő vízelvezetőbe.

Dencsháza településen a polgármester vezetésével negyven személy két munkagéppel a vízelvezető árok töltését erősíti és magasítja. A szántóföldekről érkező nagy mennyiségű víz elvezetését szolgálja majd a megerősített árok. A Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség ezer darab homokzsákot szállított a helyszínre.

Szentegáton az Almás patak töltésétől tizenöt méterre egy buzgár jelent meg, amely kimoshatja a töltést. A polgármester vezetésével harmincan védekeznek a patak mentén. A katasztrófavédelem közel háromszáz homokzsákot biztosított a védekezéshez.

Drávapalkonyán az esőzések következtében egy családi ház életveszélyessé vált, ezért az ingatlanban lakó három személynek rokonokhoz kellett költöznie.

Hetvehelyen több családi ház alagsorát is elöntötte a víz.

Utoljára frissítve: 2014-09-15 21:31:02

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>