. Ma Márk napja van.
Több külön díj is gazdára talált
2021-03-08 20:25:12
Több külön díj is gazdára talált

Több külön díj is gazdára talált

A Pécsimami idén harmadik alkalommal adta át az „Év női példaképe Baranyában” díjakat, amivell arra szeretnének rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.


Az elismerés olyan hétköznapi nőkre hívja fel a figyelmet, akik a munkában és a családi életben is példaértékűen helytállnak, így mások számára is példáként szolgálnak. Egyben alapítói arra is szeretnének rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.


Idén is bárki nevezhette saját magát, illetve jelölhette olyan családtagját, ismerősét, munkatársát, akit az elismerésre érdemesnek tart- végül húsz, a pályázati kiírásnak megfelelő pályamű érkezett. A jelöltek nem csak szakmai életútjukat és családjukat mutatták be, de azt is elárulták, hogy miként tudják összehangolni életüknek ezt a két fontos területét. A korábbi évekhez hasonlóan egy szakmai – és egy közönségdíjat is átadtak. A zsűri idén először több különdíj odaítéléséről is döntött.


Az  „Év női példaképe Baranyában”  szakmai díjat a zsűri döntése alapján Müller Nándorné, a mágocsi Gondozási Központ vezetője vehette át. Müller Nándorné, Tünde főállása mellett szociális - és demencia gondozókat is oktat. Gyerekkora óta igazi közösségi ember, aki ma már felnőtt ikergyermekeit is ebben a szellemben nevelte fel. Közel 20 éve dolgozik a mágocsi intézményben, amire gyermekei második otthonként tekintenek, hiszen sok időt tölthettek ott vele, ami a támogató családi háttérrel együtt segítette abban, hogy  megteremtse a munka és a családi élet egyensúlyát. Szívügyének tekinti az idősek, a hátrányos helyzetűek, kisebbségben élők helyzetének segítését, javítását, és igyekszik másokat is erre ösztönözni.


A Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönség díjat Heckerné Jagados Diána rehabilitációs tevékenység terapeuta, akrobatikus rock and roll edző nyerte el, aki hatvan  gyereknek viszi el a mozgás szeretetét, közel húsz  időskorú mindennapjait színesíti tornagyakorlataival, de akár online is lehet vele tornázni. Két kislánya  -  Hanna 4,5 éves, Milla 18 hónapos -, akik babakoruk óta aktívan mozognak anyukájukkal. Családja segíti, hogy a munkában és édesanyaként is kiteljesedhessen.


Az egészségügyi különdíjat Nagyné Virág Éva vezető gyógytornász vehette át. Osztályos munka mellett ambulánsan is fogad betegeket, részt vesz a házi betegellátásban, falujában gerinctornát tart. Mind e mellett folyamatosan képezi magát, hiszen számára a munkája a hivatása is egyben. Boldog feleség és anyuka, két - 10 és 12 évesek - lányával  és férjével igyekeznek minél több minőségi időt együtt tölteni.


A gyermekvédelem területén dolgozó, négygyermekes Szabóné Szalay Csilla elismeréseként hozták létre a „Nők az esélyteremtésért” különdíjat. A két unokájáról édesanyaként gondoskodó Kiskuti Anikó „A felelősségvállalás követendő példája” különdíjban részesült.


A zsűri Zsolnai-Faragó Tinának ítélte a „Legsokoldalúbb jelölt” különdíjat, aki két kisgyermeke és ügyvivő szakértői munkája mellett állatokat tart és lovas musical színésznőnek készül. A háromgyermekes Vincze Brigitta számára első a család. Szívesen varr, sminkesként tevékenykedik és életében most is fontos szerepe van a balettnak. Ő kapta a „Legkreatívabb jelölt” különdíjat.


A választás az idei évben is nagyon nehéz volt, hiszen minden pályázó személyében olyan különleges és példaértékű élettörténetet ismerhetett meg a zsűri, ami sokak számára erőt adhat a hétköznapokban.  A történetek üzenete közös, minden kiegyensúlyozott nő mögött ott áll egy támogató társ, a nagyszülők, akikre mindig  számíthat, vagy éppen egy rugalmas munkahelyi vezető.

Mint Gellén Nóra, a pályázat megálmodója annak a véleményének adott hangot, hogy nőként, anyaként, háziasszonyként és munkavállalóként mindannyian egyensúlyozunk a különböző szerepeink között. Nemcsak a pályázatunk résztvevői, hanem minden nő elismerést és megbecsülést érdemel, hiszen nap mint nap számos szerepben és területen igyekeznek helytállni, azokat összehangolni.

Utoljára frissítve: 2021-03-08 20:28:17

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>