. Ma Petra napja van.
Több külön díj is gazdára talált
2021-03-08 20:25:12
Több külön díj is gazdára talált

Több külön díj is gazdára talált

A Pécsimami idén harmadik alkalommal adta át az „Év női példaképe Baranyában” díjakat, amivell arra szeretnének rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.


Az elismerés olyan hétköznapi nőkre hívja fel a figyelmet, akik a munkában és a családi életben is példaértékűen helytállnak, így mások számára is példáként szolgálnak. Egyben alapítói arra is szeretnének rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.


Idén is bárki nevezhette saját magát, illetve jelölhette olyan családtagját, ismerősét, munkatársát, akit az elismerésre érdemesnek tart- végül húsz, a pályázati kiírásnak megfelelő pályamű érkezett. A jelöltek nem csak szakmai életútjukat és családjukat mutatták be, de azt is elárulták, hogy miként tudják összehangolni életüknek ezt a két fontos területét. A korábbi évekhez hasonlóan egy szakmai – és egy közönségdíjat is átadtak. A zsűri idén először több különdíj odaítéléséről is döntött.


Az  „Év női példaképe Baranyában”  szakmai díjat a zsűri döntése alapján Müller Nándorné, a mágocsi Gondozási Központ vezetője vehette át. Müller Nándorné, Tünde főállása mellett szociális - és demencia gondozókat is oktat. Gyerekkora óta igazi közösségi ember, aki ma már felnőtt ikergyermekeit is ebben a szellemben nevelte fel. Közel 20 éve dolgozik a mágocsi intézményben, amire gyermekei második otthonként tekintenek, hiszen sok időt tölthettek ott vele, ami a támogató családi háttérrel együtt segítette abban, hogy  megteremtse a munka és a családi élet egyensúlyát. Szívügyének tekinti az idősek, a hátrányos helyzetűek, kisebbségben élők helyzetének segítését, javítását, és igyekszik másokat is erre ösztönözni.


A Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönség díjat Heckerné Jagados Diána rehabilitációs tevékenység terapeuta, akrobatikus rock and roll edző nyerte el, aki hatvan  gyereknek viszi el a mozgás szeretetét, közel húsz  időskorú mindennapjait színesíti tornagyakorlataival, de akár online is lehet vele tornázni. Két kislánya  -  Hanna 4,5 éves, Milla 18 hónapos -, akik babakoruk óta aktívan mozognak anyukájukkal. Családja segíti, hogy a munkában és édesanyaként is kiteljesedhessen.


Az egészségügyi különdíjat Nagyné Virág Éva vezető gyógytornász vehette át. Osztályos munka mellett ambulánsan is fogad betegeket, részt vesz a házi betegellátásban, falujában gerinctornát tart. Mind e mellett folyamatosan képezi magát, hiszen számára a munkája a hivatása is egyben. Boldog feleség és anyuka, két - 10 és 12 évesek - lányával  és férjével igyekeznek minél több minőségi időt együtt tölteni.


A gyermekvédelem területén dolgozó, négygyermekes Szabóné Szalay Csilla elismeréseként hozták létre a „Nők az esélyteremtésért” különdíjat. A két unokájáról édesanyaként gondoskodó Kiskuti Anikó „A felelősségvállalás követendő példája” különdíjban részesült.


A zsűri Zsolnai-Faragó Tinának ítélte a „Legsokoldalúbb jelölt” különdíjat, aki két kisgyermeke és ügyvivő szakértői munkája mellett állatokat tart és lovas musical színésznőnek készül. A háromgyermekes Vincze Brigitta számára első a család. Szívesen varr, sminkesként tevékenykedik és életében most is fontos szerepe van a balettnak. Ő kapta a „Legkreatívabb jelölt” különdíjat.


A választás az idei évben is nagyon nehéz volt, hiszen minden pályázó személyében olyan különleges és példaértékű élettörténetet ismerhetett meg a zsűri, ami sokak számára erőt adhat a hétköznapokban.  A történetek üzenete közös, minden kiegyensúlyozott nő mögött ott áll egy támogató társ, a nagyszülők, akikre mindig  számíthat, vagy éppen egy rugalmas munkahelyi vezető.

Mint Gellén Nóra, a pályázat megálmodója annak a véleményének adott hangot, hogy nőként, anyaként, háziasszonyként és munkavállalóként mindannyian egyensúlyozunk a különböző szerepeink között. Nemcsak a pályázatunk résztvevői, hanem minden nő elismerést és megbecsülést érdemel, hiszen nap mint nap számos szerepben és területen igyekeznek helytállni, azokat összehangolni.

Utoljára frissítve: 2021-03-08 20:28:17

További híreink
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:21:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete látható a Janus Pannonius Múzeum Kincs ami van kiállít...
Bővebben >>