. Ma Marcell napja van.
Több mint hatszáz program az Ördögkatlanon
2022-08-02 20:29:19
Több mint hatszáz program az Ördögkatlanon

Több mint hatszáz program az Ördögkatlanon

Több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várja öt napon át a fesztiválozókat a kedden útjára indult 15. Ördögkatlan fesztivál.


A Nagyharsányban, Beremenden, Villánykövesden, valamint a palkonyai Mokos Pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtokon zajló jubileumi fesztivál díszvendége Kollár-Klemencz László író, zenész, filmrendező, akink egy beszélgetés keretében mutatják be Öreg Banda című családregényét.  E mellett fellép kamarazenekarával, valamint Farkas Róberttel és Dargay Marcell-lel a Zabolátlan lovaim című lírai dalestet adják elő. A zenésszel együtt idézik meg Baksa Soós János, a magyar underground tavaly szeptemberben elhunyt ikonikus, titokzatos alakját, akire kiállítással, koncerttel emlékeznek.


A megszűnő-átalakuló K2 Színház augusztus 6-án a nagyharsányi tornateremben - felvonultatva szinte mindenkit, aki a társulatban az elmúlt évtizedben megfordult - a Züfec című előadással köszön el, míg a beremendi református templom kertjében a Ki vele, Néró!, Az apostol, a Felhőkakukkvár és a Rebellisek is megtekinthető lesz. Szintén ezen a napon Törőcsik Mari-emlékestet tartanak, amelyen a 2021. szeptember 21-én a Nemzeti Színházban tartott estről készült film lesz látható.


A Magyar Zene Háza a nagyharsányi református templomban és a templomkertben várja az érdeklődőket koncertekkel, work shopokkal. Az Ördögkatlanon Dinyés Dániel és Kolonits Klára jóvoltából ismét lesz operabeavató, amelyhez Jób könyve címmel Dargay Marcell, Dinyés Dániel és Futó Balázs kortárs zeneművet írt.


Cirkuszi és utcaszínházi produkciók is lesznek köszönhetően a spanyol Cia. Pakipayának és a mexikói Foco al Aire utcaszínháznak. Előbbi előadása ötvözi a látványos és akrobatikus légtornát és a színházat, míg a mexikóiak titokzatos, rituális utcai vonuláson vonják be produkciójukba a közönséget. A Játéknapokon családi programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket; Elek Ányosék vezetésével a DDC által létrehozott beremendi Zöld Udvarban a kiállítástól a szemétszedő kirándulásig, gyárlátogatástól és öko-kalandjátéktól a vitaszínházig gyerekek is, felnőttek is találnak programokat.

A fesztiválon fellép többek között Udvaros Dorottya és Básti Juli, Pokorny Lia és a Nézőművészeti Kft., a villánykövesdi Csikófuttatóban a közönség elé lépnek a különböző színházi egyetemek hallgatói Kolozsvártól Budapestig, Kaposvártól Pécsig.

A Hagyományok Háza gyerekprogramokkal, táncházakkal, kézművesekkel, népzenei koncertekkel tölti meg a Teleki Ligetet. A Pécsi Bölcsész Udvar új helyszínre (Aralica Kert) költözött, és a korábbiaknál is gazdagabb programot kínál.

A fesztivál műsorán száznál több rock-koncert leszszerepel,a Carson Comától a Hiperkarmáig, a 30Y-tól a Kiscsillagig számos együttes megtalálható a kínálatban.


A nagyharsányi Narancsliget délelőttönként a gyerekeké és a családoké lesz sok mesével, könyvvel, kézműveskedéssel, jótékonysági rajzolással. Itt láthatja a közönség a Hamupipőkét és a Szegény Dzsoni és Árnika című előadást, együtt zenélhetnek az érdeklődők a Bélaműhellyel, de akár Sakkiskolában is tanulhatnak.

Az Ördögkatlan díszvendégei  lesznek még  Magyarország legnagyobb digitális fényképarchívuma, a Fortepan, a Líra Könyv Zrt., a Magyar Nemzeti Múzeum és a Budapest Bábszínház. A Fortepan kiállítást szervez a fesztiválozók saját képeiből.Több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várja öt napon át a fesztiválozókat a kedden útjára indult 15. Ördögkatlan fesztivál.


A tárlat témája "az ifjúsági kultúra", amelyhez fotókat várnak az 1960-as 1970-es évekről.

Utoljára frissítve: 2022-08-02 20:29:41

További híreink
Próbaüzem a pécsi pumpapályán
Elkészült az ország egyik legnagyobb kerékpáros pumpapályája a Tüskésréten.
2022-08-08 02:58:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikája augusztus 8-tól az új épületben fogadja a betegeket.
2022-08-08 02:28:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fél évszázada képeznek gépészmérnököket Pécsen
Az épületgépész és a szilikátgépész szak megalapításával indult öt évtizeddel ezelőtt Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán a gépészmérnökképzés.
2022-08-06 02:32:40, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsi ortopéd szakorvos lehet a következő magyar űrhajós.
Bővebben >>