. Ma Gedeon napja van.
Több mint tanszék
2021-10-08 11:18:38
Több mint tanszék

Több mint tanszék

Éppen 30 éve, az 1991–92-es tanévben indult a Pécsi Tudományegyetemen a néprajz szak. Az évfordulóról tudományos konferenciával, kiállítással és egész napos programmal emlékeznek meg.

Az október 8-án megrendezésre kerülő  „Pécsi néprajz 30”című konferencia  reflexió arra, hogy a tanszék megalakulása óta az „anyagi kultúra” kutatását, a folklorisztikát és a kulturális antropológiát a néprajztudományon belül azonos súllyal jeleníti meg. Mindhárom tudományterület reprezentálható a tanszék egy-egy korábbi, jelentős hazai vagy nemzetközi pályázatával, amelyekre e konferencia kínál visszatekintési lehetőséget. A tudományos fórumon a kutatások egyik korábbi vezetője, egy abban részvevő oktató és az ennek a projektnek köszönhetően a szakmában helyet talált hallgató előadása hangzik el.

Másnap, október 9-én, szombaton pedig a Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztályán  kiállítás nyílik, amelynek keretében a tanszéken végzett, és azóta a képzőművészetben karriert befutott hallgatók - Agócs Írisz grafikus, illusztrátor, Csille Márta nemezművész, Gebauer Hanga fotográfus, Koczián Zoltán fotográfus, Varga Judit restaurátor - művei tekinthetők meg.

A megnyitót követő koncerten Pécsett a Király utcában található Reggeliben az egykori tanszéki hallgatók - Csajkás Júlia és a Rokokó Rosé/etno-indie rock/, Hajba Gergő, dr. Daydreamer PhD./ambient/, Kurucz Réka/népdalénekes/, Nemes-Horváth Orsolya/operaénekes/ - lépnek fel.

Utoljára frissítve: 2021-10-08 11:19:19

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>