. Ma Gedeon napja van.
Többen haltak meg a megye útjain
2017-02-21 18:47:23
Többen haltak meg a megye útjain

Többen haltak meg a megye útjain

Több  halálos baleset történt a megye útjain az elmúlt esztendőben, ezért  a rendőrség az ittas sofőröket   a finn módszerrel történő ellenőrzésekkel igyekszik kiszűrni – hangzott el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság évértékelőjén.


Mint Dakos József dandártábornok, rendőrfőkapitány elmondta, Baranyában az alapfeladatok esetében súlyponti áthelyeződés következett be, előtérbe került az államhatár védelme, ami együtt jár azzal is, hogy az állomány egy része a megyéhez tartozó szerb határszakaszon teljesít szolgálatot.


Kitért arra is, Baranyában a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt évekhez hasonlóan  tovább csökkent,  a felderített ügyek száma pedig tovább  emelkedett. A megyében elkövetett gyilkosságok száma  is a felére csökkent, azonban ezek között  van az emlékezetes túronyi emberölés is. Az ügyben még folyik a nyomozás tart, a tettest még nem sikerült kézre keríteni. A megye 301 települése közül 2015-ben 19, míg 2016-ban 37 településen nem történt bűncselekmény, további 191-en pedig tíznél kevesebb volt a számuk, ami jónak mondható.


Szólt arról is, hogy az elmúlt évben többen vesztették az utakon az életüket, mint korábban, ezért a halálos balesetek számának további csökkentése érdekében  a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a balesetveszélyes útszakaszokat, s még nagyobb hangsúlyt helyeznek az ittas vezetők kiszűrésére.


Hangsúlyozta, a rendőrök nem kaptak olyan utasítást, hogy büntessenek, ha elegendő a figyelmeztetés akkor azt alkalmazzák, de  ha kell  büntetnek. A büntetés nem cél, hanem eszköz. A helyszíni bírságok és a szabálysértési feljelentések száma folyamatosan csökken. Ennek kapcsán elmondta, tavaly  több mint 2,5 millió  esetben intézkedtek a rendőrök, ebből mindössze 81 esetben érkezett ellenük panasz, amelyből kettő teljesen, négy pedig  részben volt megalapozott.

Utoljára frissítve: 2017-02-21 18:53:52

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>