. Ma Gedeon napja van.
Tojáshímzés, Emmausz-járás
2017-04-15 02:47:28
Tojáshímzés, Emmausz-járás

Tojáshímzés, Emmausz-járás

A húsvétról szól minden ezekben napokban, gyerekműsorokkal, családi programokkal várják az ünneplőket Baranyában a gyógyfürdőkben, művelődési házakban, várakban, a szabadtéri játszóhelyeken egyaránt.


A programok sora már szombaton kezdetét veszi, Bikalon az Élménybirtokon Tavaszköszöntő Kemencés Gasztro-Fesztivált tartanak, melyen csirkehúsból készült ételek kóstolhatók. Mátyás király bikali birtokán életre kel a történelem. A Compagnie d’Noir lovagjai középkori fegyverbemutatót tartanak. Magyarhertelend pedig a termálfürdőben  VIII. Gyermek szauna-napra kerül sor meseszínházzal egybekötve.

Palkonyán a Húsvéti Családi Nap keretében lesznek bohócok, tavaszindító zumba,  Szilas Miklós zenés gyerekműsora várja a kicsiket, de lesz tojásvadászat is, Egész napon át  várják a gyerekeket a  kézműves-foglalkozások, de lufi-hajtogatás, nyuszi-sarok és mesevetítés is. Villányban lesz pinceséta, dűlőtúra, tojásfestés, tojásvadászat, locsolkodás,  a  Vylyan Teraszon pedig kreatív gasztronómia  kedvelőit várják. Szigetváron a Vigadóban Mozi Maratont tartanak, este pedig  a  Ferences templomban a  húsvéti koncerten Pergolesi: Stabat Matere csendül fel. Pécsett a Bóbita Bábszínházban  Hő-hő felhő! címmel  csecsemőszínházi bemutatót tartanak.

Vasárnap is folytatódik az eseményfolyam, Bükkösdön az Ökoparkban húsvéti tojáskereső játék mellett kézműveskedésre is lehetőség nyílik. Az Élménypajtában pedig nyuszit lehet fahasábból készíteni, de lesz állatsimogató is. Siklóson a várban tojásfestés, állatsimogató, kézműves- foglalkozás, huszárok és lovas hintó, valamint udvari bűvész várja a látogatókat. Pécsett  Cella Septichoraban a húsvéti örökségműhely keretében lehet majd mozaikot, pom-pom nyuszit, húsvéti fakanálbábot, vattabárányt-készíteni, tojást díszíteni. E mellett húsvéti játékokkal -  tojásvadászat és „lakasd jól a húsvéti nyuszit” – is várják a gyerekeket.


Hétfőn Bólyban a hagyományos Emmausz-járásra kerül sor a Marienberg és Hohl pincesorokon. Zengővárkonyban pedig népviseletbe öltözve mennek majd a   Zengővárkonyi Népiegyüttes tagjai a szentmisére, délután pedig Húsvéti locsoló című  műsorukkal lépnek fel  a Míves Tojás Múzeum előtt .

Utoljára frissítve: 2017-04-15 15:44:38

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>