. Ma György napja van.
Töltött fegyver a párna alatt
2015-10-20 12:21:51
Töltött fegyver a párna alatt

Töltött fegyver a párna alatt

A NAV pénzügyi nyomozói egy napon két bűnszervezetet számoltak fel. A baranyai bűnszervezet irányítója luxusban élt, fegyverrel védte magát.

Egymilliárd forintot meghaladó értékben foglaltak készpénzt, ingatlanokat és járműveket, valamint; több mint hatvan bankszámlát zároltak a NAV pénzügyi nyomozói. A két ügyben 34 gyanúsítottat hallgattak ki, nyolcan előzetesen letartóztatásban vannak.

 Egy azon a napon az ország két régiójában is rendkívüli akciót hajtottak végre a NAV munkatársai. Dél-Dunántúlon és Észak-Alföldön olyan munkaerő-kölcsönzésre szakosodott bűnszervezeteket sikerült felszámolni, amelyek sem munkavállalói járulékokat, sem áfát nem fizettek. Mindeközben a jóhiszemű munkavállalók mit sem sejtve ugyanabban a beosztásban, ugyanazon a helyen dolgoztak, csak papíron szervezték át őket.

A dél-dunántúli pénzügyi nyomozók együttesen a pénzügyőrökkel és az adórevizorokkal, valamint a kommandósokkal ésaz  informatikusokkal Baranya és Pest megyében negyvenöt helyszínen csaptak le egyszerre. Az akció során  lebuktatott bűnszervezet csaknem két és fél milliárddal károsította meg a költségvetést. Egyik irányítója rettegésben élhetett, ugyanis a rajtaütéskor párnája alól éles lőszerrel töltött lőfegyver került elő.

A gyanú szerint a bűnszervezet huszonhat baranyai és budapesti székhelyre bejelentett cégből álló láncolatot használt arra, hogy a több ezer munkavállaló után megspórolja a fizetendő adókat, és járulékokat, illetve az általuk nyújtott szolgáltatás utáni áfafizetést elkerülje. Klasszikusnak számító takarítási és vagyonvédelmi feladatok ellátására szerződtek. Papíron munkaerő-kölcsönző társaságokhoz jelentették be a dolgozókat, majd ezeket a társaságokat körülbelül félévente lecserélték, eltüntették, hogy így kerüljék el az adófizetést.

A trükkös irányítóknak arra is volt gondjuk, hogy könyvelőkkel biztosítsák a cégek legálisnak látszó működését. Az ő feladatuk volt a munkavállalók be- és átjelentése, a bukócégek adótartozásának figyelése, és ők jelezték a vezetőknek, ha a magas adótartozás miatt szükségessé vált a cégek „eldobása”.     

A pénzügyi nyomozók körülbelül egymilliárd forint értékben zároltak 34 bankszámlát, üzletrészeket, ingatlanokat, többek közt egy működő húsüzemet is. Lefoglaltak 71 gépjárművet  - nagy értékű luxusautókat, rally autókat -, 17 vízi járművet  - egyebek mellett motorcsónakot, jachtot, jetskit -, valamint quadokat, targoncát, lakókocsit és egy drónt is.

A rajtaütést követően az előállított huszonhárom gyanúsítottat kihallgatták. Közülük hatot előzetes letartóztatásba helyeztek. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt akár húsz évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Utoljára frissítve: 2015-10-20 20:15:49

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>