. Ma Kinga, Kincső napja van.
Tovább szépül a harkányi gyógyfürdő
2019-05-10 21:28:54
Tovább szépül a harkányi gyógyfürdő

Tovább szépül a harkányi gyógyfürdő

Egy milliárd forint támogatást kapott Harkány a turizmus fejlesztését szolgáló fejlesztéseinek megvalósítására.

A baranyai fürdőváros turisztikai célú fejlesztésekre elnyert összeg  egy részét a Harkányi Gyógyfürdő II-es épületének teljes rekonstrukciójára fordította. A beruházás az elmúlt év júliusában indult, amelynek eredményeként összesen 4900 négyzetméternyi terület újult meg, amelyből rövid időn belül 3000 négyzetmétert a fürdő vendégei már birtokba is vehetnek.

Az épület földszintjén komplett wellness részleget alakítottak ki két finn- és egy infraszaunával, valamint egy gőzkabinnal, egy tepidáriummal, egy jakuzzival és egy kneipp medencével. E mellett megújult az étterem, felújították a vizesblokkokat,  az öltözőket, továbbá lift beépítésével akadálymentesítették az épületet. Az emeleten a vizesblokkok felújítása mellett tornatermet alakítottak ki, illetve a vendégek igényeit és kényelmét szolgáló 120 nyugágy elhelyezésével bővítették a pihenőtereket.

A beruházás megvalósítása során szem előtt tartották a vendégek igényeit azt, hogy egész éven át - így az ősztől tavaszig tartó időszakban érkezők számára is – élménydús, emlékezetes legyen a harkányi fürdőben eltöltött idő. Az új szaunákkal, pedig  szeretnék Harkányba csábítani azokat is, akik kedvelik a nyugat-európai normákat követő egészséges szauna-kultúrát. A jövőben kilenc szaunamester dolgozik a fürdőben, a szeánszokra pedig az igényektől függően akár napi 2-5 alkalommal is sor kerülhet.

A fürdőfejlesztés várhatóan ősszel folytatódik az úgynevezett hármas medence rekonstrukciójával. A medencecsarnokban még több wellness és élményelem, két beltéri csúszda, sodrófolyosó, mászófal, családi csúszda, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok, hidromasszázs fülke is épül majd. Emellett pedig 2020 végén kezdődhet a kültéri gyerekvilág megépítése is, amit a tervek szerint a beltéri gyermekvilág és gyermekmedence mellé, a csúszdák mellett félkör alakban öt medencével és összesen mintegy 550 négyzetméternyi vízfelülettel valósul meg.

Mint Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, a fürdő történetében történelmi jelentőségű beruházások előtt áll a város. A Harkányi Gyógyfürdő 1967-1972 között épült, azóta felújításokra sor került, de jelentős fejlesztések  nem történtek a területén. A következő években viszont még jelentősebb beruházásokra kerülhet sor, ugyanis a kormány tavaly év végén további 3,820 milliárd forint támogatást szavazott meg a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztésére. Ebből  több mint 3,3 milliárd forintot infrastrukturális beruházásra, a fennmaradó 454 milliót pedig további beruházások előkészítésére fordíthat a város. Kitért arra is, a támogatásból egy új gyógyászati szárny, egy hullámmedence, új főbejárat, mediterrán medence, valamint új kabin-és pavilonsor kiviteli tervei, valamint többek között egy 50 méteres fedett sportuszoda megvalósíthatósági tanulmánya is elkészül.

Utoljára frissítve: 2019-05-10 21:29:37

További híreink
Különleges hangulatú vízitúra a Dráván
Kevés olyan érintetlen táj maradt Európában, mint a Dráva.
2019-07-23 22:31:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Keresd a dinnyést!
A Nemzeti Agrárkamara Baranya Megyei Szervezete és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete dinnyekóstolót tartott Pécsett, amelynek keretében mutatták be a múlt évben bevezete...
2019-07-21 21:33:15, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az altemplom feltárta titkait
Feltételezhetően Orseolo Péter sírhelyére bukkantak a régészek a pécsi székesegyház altemplomában az elmúlt hónapokban zajló feltárások során.
2019-07-20 22:26:25, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Augusztus első hétvégéjén rendezi meg a Szentlőrinci Gazdanapokat a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, amely...
Bővebben >>