. Ma Ervin napja van.
Továbbra is díjmentes a parkolás
2019-01-04 02:18:23
Továbbra is díjmentes a parkolás

Továbbra is díjmentes a parkolás

Pécsen a parkolójegy automaták cseréjének ideje alatt díjmentesen lehet parkolni várhatóan  20-ig, először január 21-én hétfőn kell érte fizetni.


Az eddig üzemben lévő automatákat még a 2000-es évek elején helyezték ki, ma már korszerűtlennek számítanak, gyakorta meghibásodtak a folyamatos karbantartás ellenére. E mellett  az elektronikus úton történő  fizetésre sem voltak alkalmasak.


Miután  az utóbbi években  mind többen fizetnek  bankkártyával, ezért olyan parkolóóra-típust helyeznek ki, amelyik alkalmas erre is. Az új, érintőképernyős, színes kezelőpanellel rendelkező, kényelmesen használható automaták érintésmentes (PayPass, PayWave) bankkártya-olvasóval rendelkeznek. E mellett alkalmasak  érmék elfogadására is, azonban visszaadni nem tudnak. Fontos változás  még, hogy  a parkolás alkalmával a gépjármű rendszámát is meg kell adni.


Január  elsejétől megváltoztak a parkoló zónák határai, s ezzel egy időben megszűnt a 3. parkoló zóna. Az év elejétől  a díjfizetési időszakok is módosultak. Az    I.zónában    hétköznap:     8-19 óráig      míg a     II. zónában  hétköznap:      8-17 óráig     kell fizetni a parkolásért. Szombaton az  I-es és a   II/C  zónában a vásárcsarnok környékén 7 és 13 óra között csak parkolási díj ellenében  várakozhatnak az autók.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>