. Ma Auguszta napja van.
Tőzsdejáték középiskolásoknak
2015-03-02 22:28:55
Tőzsdejáték középiskolásoknak

Tőzsdejáték középiskolásoknak

A Nemzetközi Bankárképző Központ épülete adott helyet a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) népszerű pénzügyi-értékpapírpiaci versenye és tőzsdejátéka, a „Tőzsdejáték Középiskolásoknak” döntőjének.

A versenysorozaton mintegy százötven középiskolából több mint ezer diák vett részt, húsz csapat határon túli régiókból nevezett be a megmérettetésre. A selejtezők során online tesztfeladatokat oldottak meg a diákok, és részesei voltak egy három hónapos online tőzsdejátéknak is, amely virtuálisan a világ húsz tőzsdéjén játszódott. A legjobb csapatok a szóbeli döntőn komoly pénzügyi szakértők előtt tehettek bizonyságot tudásukról.


Örömteli, hogy a tőzsdejáték most már tényleg országokon átívelő megmérettetésé vált, egyre több határon túli iskola és csapat vesz részt a versenyen. Idén kifejezetten jól szerepeltek a határon túliak, ugyanis négy csapat jutott be az elődöntőbe, és egy erdélyi az országos döntőben is számot adhatott tudásáról. A gyergyószentmiklósiak végül a dobogóra is felfértek a kiélezett versenyben. Érdekesség még, hogy az első két helyre egy-egy piarista gimnázium csapata került, az élen a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium csapata, a második helyen a budapesti Piarista Gimnázium diákjai végeztek.


A zsűriben a  pénzügyi szakma ismert szakértői foglaltak helyet, úgy mint a  BÉT, a KELER, a Concorde Értékpapír Zrt, valamint a versenysorozat fő szakmai partnerének, az Erste Befektetési Zrt. Képviselője. Ahogy a korábbi években is jellemző volt, ezúttal is kiemelt szakmai díjakkal és értékes tárgynyereményekkel jutalmazták a legjobbakat a szervezők. A fődíj idén is egy  ingyenes részvételi lehetőség a Közép-európai Brókerképző Alapítvány 100 órás brókerképző tanfolyamán, de több diák kapott szakmai gyakorlati lehetőséget vezető brókercégeknél, mint ahogy többen vehetnek részt BÉT, illetve KELER szakmai látogatáson is.


Mint Martin Hajdu György, a KEBA kuratóriumi elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára a versenyt értékelve elmondta, évről évre egyre több iskola készíti fel professzionálisan a diákokat a tőzsdejátékra. Sok helyen szakköröket, felkészítő órákat szerveznek, azaz ez a fajta megmérettetés egyfajta multiplikátor hatással rendelkezik. Kitért arra is, az immár tizenhét éve megrendezésre kerülő nemes vetélkedésnek  elsődleges célja, hogy mind magasabb szintre emeljék a pénzügyi tudatosságot, a befektetési jártasságot. Annak a véleményének is hangot adott, hogy bízik abban, hogy a fiatalok által elsajátított szakismeret közvetítésükkel szép lassan átszivárog a szülők, nagyszülők világába is, ezzel segítve az egész társadalom fokozatosan javuló pénzügyi tudatosságát, úgy itthon,  mint akár a határon túli magyarok lakta területeken.  

Utoljára frissítve: 2015-03-02 22:31:23

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Befejeződött a Lauber Dezső Sportcsarnok belső felújítása.
Bővebben >>