. Ma József napja van.
Triatlon a siker útján
2020-01-20 21:20:52
Triatlon a siker útján

Triatlon a siker útján

Új energiával feltöltve indul az év, áramszolgáltató cég támogatja a fiatal reménységeket.
 
További lendületet ad  hazánkban egyre népszerűbb sportág, a triatlon fejlődésének, hogy együttműködési megállapodást kötött a Magyar Triatlon Szövetség az E.ON Hungária Zrt.-vel. A kiemelten a fiatalokat célzó támogatástól azt remélik, hogy megalapozza a sportág jövőbeni sikereit.
 
Utóbbira akár már a nyári olimpián is esély kínálkozik, Bicsák Bence, a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar versenyző a sportág legjobb magyar eredményét érheti el Tokióban. Az olimpián a tíz közé várt sportoló mellett a korábbi junior világbajnok és U23-as korcsoportban világbajnoki ezüstérmes Lehmann Csongor felkészülését is segíti az energiacég.
 
A mostani megállapodás értelmében az E.ON emellett a Magyar Triatlon Szövetség öt utánpótlás ranglista versenyének, továbbá az utánpótlás országos bajnokságnak is névadó támogatója lesz.  
 
Bicsák Bence jelenleg az olimpiai kvalifikációs ranglista 9. helyét foglalja el, és így gyakorlatilag borítékolható tokiói részvétele. 2019 májusában a triatlon vb-sorozat yokohamai futamán harmadik helyezést ért el, ami a magyar triatlonsport történetének egyik legkiemelkedőbb eredménye. Lehmann Csongor pedig korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, kétszeres vb-érmes versenyző.
Bicsák Bence fő célja, hogy egy napon a világ legjobb triatlonosa legyen. Lehmann Csongor pedig  2024-ben olimpiai érmes szeretne lenni. 
 
Mint Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója elmondta, évek óta támogatják a magyar sportot, neki különösen sokat jelent, hogy  ebben az esztendőben a triatlon mellett döntöttek, hiszen amatőr szinten maga is űzi ezt az összetett, kihívást jelentő sportágat.  Bicsák Bence és Lehmann Csongor pedig a magyar triatlon jelene és jövője.

Utoljára frissítve: 2020-01-20 21:21:25

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Befejeződött a Lauber Dezső Sportcsarnok belső felújítása.
Bővebben >>