. Ma József napja van.
Tudományos Diákköri Konferencia online
2020-05-17 21:35:32
Tudományos Diákköri Konferencia online

Tudományos Diákköri Konferencia online

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar egyedülálló módon, az országban elsőként szervezi meg online Tudományos Diákköri Konferenciáját.

 

A kialakult járványügyi helyzet nem csupán országosan, de világszerte is komoly nehézségek elé állította a felsőoktatást. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar  a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát évente megrendezi.. A világjárványra való tekintettel komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a hallgatók kutatásaiba fektetett munkájának eredményei bemutatásra kerülhessenek. Az idei, immár XXVI. Kari Tudományos Diákköri Konferenciát május 20-án, rendhagyó módon a hallgatók és oktatók védelmének maximális figyelembe vételével online, a távolsági digitális oktatásban bevált módszerrel a Microsoft Teams szoftveren keresztül rendezik meg.


A konferencia leendő egészség-, sport- és társadalomtudományi szakemberek és oktatóik részvételével zajlik. Idén 163 hallgató mutatja be – a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, de a témavezető oktató által támogatott kutatáson alapuló – tudományos munkájának eredményeit. Az előadások 14 szekcióban hangzanak el, majd a szakmai bírálóbizottság értékelése alapján díjakkal és elismerésekkel honorálják a hallgatók teljesítményét.


A tudományos diákkör kiváló lehetőség a hallgatóknak arra, hogy a szakmai nyilvánosság előtt megmérettetve bekapcsolódjanak az Egészségtudományi Karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítanak a diákok  tudományos tevékenységére, amit jelentős országos és saját pályázati források felhasználásával támogatnak, ugyanis a későbbi tudományos előmenetelüket - ahogy ez már sok esetben beigazolódott- gyakran itt alapozzák meg a hallgatók.

Utoljára frissítve: 2020-05-17 21:36:24

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyisége...
Bővebben >>