. Ma Gedeon napja van.
Tudományos területen is bizonyítottak
2021-05-14 19:12:54
Tudományos területen is bizonyítottak

Tudományos területen is bizonyítottak

Sikeresen helytállnak a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola  tanulói a tudományos életben is

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán megrendezett XXVII. Tudományos Diákköri Konferencián a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola 11. évfolyamos diákjai is lehetőséget kaptak a részvételre, akik mentőtiszt, gyógytornász, és dietetika szakterületeken mérettették meg magukat.

A mentőtisztek nemes vetélkedésében hárman, a gyógytornászokéban ketten, míg a dieteikusoknál egy tanulót mentoráltak  az egyetem Egészségtudományi Karának oktatói. Közülük Bocz Botond (11. A) a mentőtiszti szekcióban II. helyezést ért el, Az égett betegek helyszíni folyadékterápiájának vizsgálata, egy új prehospitalisformula hatékonysága című  tudományos előadásával, ezzel továbbjutott az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Témavezetője: Pandur Attila András, az Oxiológiai, Sürgősségi Ellátási Tanszék szakoktatója volt.

Bosnyák Noémi, Böndök Zsófia, Csóka Boglárka, Farda Napsugár, Kubik Boglárka, Laufer Noémi tudományos munkájuk elismeréséül a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar ajándékcsomagját vehették át. Kimagasló eredményüket tovább növeli az a tény, hogy az iskola első alkalommal vett részt felsőoktatási Tudományos Diákköri Konferencián. Mentoruk Páczi Andrea szakmai oktató volt.

A Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolája a térség és Baranya megye első számú egészségügyi szakképzője. A több mint 75 éve működő intézmény az egészségügy mellett, a szociális és sport ágazati képzések szakmai oktatását is ellátja, nem csupán a 9. évfolyamra épülő nappali rendszerű képzésben, de az érettségivel rendelkező, szakmát tanulni vágyó felnőttek körében is.

Utoljára frissítve: 2021-05-14 19:16:22

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 15-én ünnepi programok és koncertek várják a pécsieket.
Bővebben >>