. Ma Gedeon napja van.
Új biotechnológiai kisüzem
2015-01-25 02:38:20
Új biotechnológiai kisüzem

Új biotechnológiai kisüzem

Pécsett, a Finn utcai Innovációs Központban létrehozott biotechnológiai üzemben világszínvonalú, úgynevezett in vitro laboratóriumi reagenseket gyártanak.

A laboratóriumban előállított reagensek betegségek diagnosztizálásához, gyógyítási módok irányának meghatározásához nyújtanak hathatós segítséget Európában és a tengerentúlon egyaránt.

Mint  Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora elmondta, példaértékű a beruházás, ugyanis az ilyen típusú fejlesztésekkel ölt formát, hasznosul az egyetemen folyó  munka. Az Innovációs Központban valós társadalmi és gazdásági érték jött létre az egyetemi tudásbázis segítségével.  

Mindehhez Németh Péter, a Biotechnológiai  Klaszter elnöke a következőket tette hozzá, a tudományos munka, valamint az ipari gyártás és szolgáltatás összekapcsolását jelenti a beruházás. A  biotechnológiai kisüzem az egyetemen folyó kutatások eredményeit hasznosítja, juttatja mint terméket a piacra. A beruházás az első lépcsője a további egészségipari fejlesztéseknek.

A Pécsi Egészségipari Innovációs Központ 170 négyzetméteren létrehozott beruházása a Biotechnológiai Innovációs Bázis Akkreditált Innovációs Klaszter 126 millió forintos klaszter fejlesztési pályázata keretében valósult meg, amelyhez 50 százalékos  támogatást nyertek el.

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>