. Ma Márk napja van.
Új dékán áll a Műszaki és Informatikai Kar élén
2018-02-01 22:26:37
Új dékán áll a Műszaki és Informatikai Kar élén

Új dékán áll a Műszaki és Informatikai Kar élén

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar  új dékánja, Medvegy Gabriella.


A február elsejével hivatalába lépett vezető, a   pécsi egyetem történetének ötödik női dékánja. A kar korábbi tudományos és kapcsolati dékán-helyettesének kinevezése 2021. december 31-ig szól.

 

- Számomra nagyon sokat jelent a pécsi műszaki kar – emelte ki Medvegy Gabriella. -  Az alma materem, ezért büszke vagyok, hogy most ebben a feladatkörben dolgozhatok érte.


Kitért arra is, az általa felvázolt  vízió a korszerűen működtetett campus, a felsőoktatásban mára magától értetődő nemzetköziség, a flexibilitás a portfólió-kezelésben.  Szólt arról is, az előző, prof. Bachmann Bálint által vezetett dékáni ciklusban elindított innovációk, mint például a duális képzés, amelynek következő lépcsőjeként ma már lehetőségünk van eljutni oda, hogy ipari partnereink még erősebben legyenek jelen  a karon infrastruktúráikkal, innovációikkal, motivációikkal, és a K+F+I helyzetekben is együttműködjenek velünk.  


Hangsúlyozta, a  nemzetközi képzések és jelenlét további erősítése szintén ugródeszka, lévén, hogy a határon, vagy akár kontinensen átívelő kapcsolatok, kutatások eredményeinek hála, mára számottevő oktatói és hallgatói tömegek találkozhatnak a karon az egyetemes informatikával, mérnökséggel, vagy építészettel – akár hallgatóként, akár oktatóként, kutatóként, de az adminisztratív személyzet tagjaként is.


Annak is hangot adott, hogy a Modern Városok Program keretében a közeljövőben két modern műhelyépülettel is gazdagodhat a kar, amelyeket az egyre növekvő hallgatói létszámunkkal a lehető legjobban kívánnak hasznosítani.


Medvegy Gabriella okleveles építész, 2006-ban szerzett doktori fokozatot, 2011-ben habilitált. 2012-ben Junior Prima díjat nyert építőművészet kategóriában, egy évvel később Magyari Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjban részesült a Nemzeti Kiválóság Program keretében. 2013 - 2017 között a MIK dékán-helyettese, és a kar nemzetközi képzési portfoliójának kiépítéséért, valamint a nemzetközi kapcsolatainak működtetéséért volt felelős.

A karon  jelenleg közel két és félezer hallgató tanul, közülük több mint 350-en külföldről érkeztek.

Utoljára frissítve: 2018-02-01 22:29:29

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>