. Ma Andrea napja van.
Új épületszárny, megújult park
2021-09-07 21:00:25
Új épületszárny, megújult park

Új épületszárny, megújult park

Átadták a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új, ultramodern épületszárnyát.

A kar főépülete egy új, a legmodernebb technológiai újításokkal felszerelt, az eddigieknél is magasabb színvonalat képviselő elméleti és klinikai oktatási termeket magában foglaló 12.000 négyzetméteres szárnnyal bővült. A beruházás megvalósításához felhasznált  több mint 14 milliárd a Modern Városok Program pécsi fejezetéből kapta az egyetem. Az új oktatási és kutatási épületszárny fontos része az egyetemi kar versenyképességének erősítésének. E mellett jelentős szerepet játszik, az oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztésében, a külföldi hallgatók számának növelésében, és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek megteremtésével. Az  egyetemen tanuló több mint ötezer külföldi hallgató közül már most is minden második az orvosi karra jár.  

Az új szárnnyal 40 százalékkal bővült a kar oktatási és kutatási terei, négy nagyelőadó és 34 szemináriumi terem szolgálja az oktatási és tanulási feltételeket, és immár a legmodernebb orvosi csúcstechnológia biztosítja a képzés hátterét laboratóriumokban, vizsgálókban és teszttermekben. Szintenkénti úgynevezett „open lab” - nyitott tereket - hoztak létre. A régi elméleti tömbből négy intézet költözik át az új szárnyba. Megújult a 10.000 négyzetmétere park is, növényeivel, köztéri bútoraival, mesterséges tavával, mint  közösségi tér szolgálja a hallgatókat, az egyetem oktatóit, munkatársait.

Az orvosképzés Pécsett az 1950-es években kezdődött az egykori Hadapródiskolában. Az 1980-as években indult az angol nyelvű, 2004-ben a német nyelvű képzés, 2006-ban ez kiegészült az angol nyelvű fogorvos-, míg 2009-ben az angol nyelvű gyógyszerészképzéssel.

(Fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2021-09-07 21:01:26

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>