. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Új évad-két új bemutató
2019-09-25 22:06:47
Új évad-két új bemutató

Új évad-két új bemutató

Carl Orff Carmina Burana zenéjére készült balett az idei évad első premierje, amelynek koreográfiáját  Vincze Balázs készítette.

A Carmina Burana megkerülhetetlen téma, nagy feladat, mégis csodás kihívás egy koreográfusi pályán, mely előbb-utóbb bevonzza az alkotót. Orff kompozíciója egy magasabb régióba emeli a középkori diákdalokat. A zene magasztossága ihletet ad egy koreográfusi vallomásra.  Az alkotó motiváló ereje az önsorsrontó és elgépiesedett világunk miatt érzett aggodalma az emberiségért, az emberségünkért, az erkölcsi megmaradásunkért, a lelki üdvünkért. Egyben az élet szentségét ünnepli, megcsillantva a reményt egy jobb jövőre. Az előadás a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.


A Carmina Burana mellett még egy bemutatóval készül a társulat, mellyel ismét a fiatalabb generációt szeretnék megszólítani. A Piroska és a farkas mindenki által ismert történetét Molnár Zsolt Harangozó-díjas balettművész, a Pécsi Balett magántáncosa koreografálja majd, a rendező Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, a társulat ügyvezetője.  A bemutatóját 2020. március 28-án tartják  a Zsolnay Kulturális Negyed E78 koncert termében.

Ebben az évadban is láthatja a közönség a nemzetközi sikereket elért Carment és a Rómeó és Júliát - a Nemzeti Táncszínház szervezésében - Budapesten, valamint a Csipkerózsikát a Pécsi Nemzeti Színházban.(fotó: Mihály László)

Utoljára frissítve: 2019-09-25 22:08:03

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>