. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Új helyszín, rendhagyó tűzijáték
2021-12-31 01:59:37
Új helyszín, rendhagyó tűzijáték

Új helyszín, rendhagyó tűzijáték

Vadonatúj helyszínről, az Árpád-felüljáró nyugati felhajtójáról lövik fel idén a szilveszteri tűzijáték rakétáit Pécsett.

A helyszínválasztás lényege, hogy a város lehető legtöbb pontjáról látható legyen a tűzijáték, és ne alakuljon ki tömeg a belvárosban. Az idei szilveszter fő mottója, hogy minél több élményt nyújtson, biztonságos körülmények között a város lakóinak. A szervezők ennek jegyében több lehetőség elemzését követően döntöttek az új helyszín mellett és arról, hogy rendhagyó tűzijátékkal búcsúztathassa Pécs 2021-et.
 
Az Árpád-felüljáró nyugati felhajtóját - vagy ismert nevén az „egypúpú” felüljáró vasútállomás felőli felhajtót - találták a legmegfelelőbb helyszínnek, ugyanis innen olyan magasra lehet lőni a rakétákat, hogy a tűzijáték a város lehető legtöbb pontjáról látható legyen. A környéken lakók nyugalmának megőrzése érdekében pedig speciális védőfallal veszik körbe a kilövőállomásokat.

A hanghatásokat továbbá az is csökkenti, hogy a szokásosnál jóval magasabban robbannak majd a bombák. Ez a korábbi években a Széchenyi tér adottságai miatt lehetetlen volt, így olyan különleges tűzijátékot láthatnak a pécsiek, amire az elmúlt 30 évben nem volt példa. A szokásos 20-30 méter helyett 80-100 méter magasra lövik fel a bombákat. A tűzijáték csaknem 15-16 percig tart majd, ez idő alatt csaknem háromezer lövés dördül. A csillámló bombák mellett fűzfa- és virágképek, legyezők és óriási virágcsokor alakzatok is láthatók lesznek. Fellőnek elalvó, majd újra kigyulladó telepeket, a show monumentális fináléval zárul.
 
A szervezők arra kérik a lakosságot, hogy ne közvetlenül a fellövés helyszínéről nézzék végig a tűzijátékot, mert az a bombák nagysága és magassága miatt csak bizonyos távolságból nyújt élvezetes látványt.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>