. Ma Gedeon napja van.
Új koncertsorozat indult novemberben
2021-11-18 20:06:48
Új koncertsorozat indult novemberben

Új koncertsorozat indult novemberben

Már elkezdődtek a karácsonyra hangoló programok Pécsett, új koncertsorozat is indult a Kodály Központban.

 

A Kodály Központban lépett fel a Honeybeast, vendégük Dallos Bogi volt. E mellett új sorozat is indult Kodály High Fidelity néven, amelynek célja a minőségi zenehallgatás és az intim hangulatú koncertek összeolvasztása egy erre kialakított környezetben. A Kodály Központ 103-as termének high-end technikája, valamint kiváló akusztikát lehetővé tevő falrendszere a záloga az eredeti hangzásnak, az intim hangulatot pedig a fellépők közelsége és a kifejezetten ezekre az alkalomra összeállított, egyedi hangszerelésű setlisttel érkező zenekarok jelentik. Elsőként a Kollár-Klemencz Kamarazenekar műsorát hallgathatták meg az érdeklődők. E mellett  Pintér Béla és Társulata Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán készült Vérvörös Törtfehér Méregzöld című előadása is látható  

A Zsolnay Kulturális Negyed E78-as koncertteremében november 19-én triplakoncert várja a közönséget, fellép Deva, Belau és Saya Noé. Deva, a budapesti Takács Dorina DIY szólóprojektje, neve felkerült a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) shortlistjére. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában. Saya Noé a legsikeresebb magyar zenei streamer a Twitch portálon, a Petőfi TV Akusztik is rögzítette koncertjét. November 20-án pedig a 25 éve koncertező Pál Utcai Fiúk lépnek fel, november 25-én  pedig a Metronóm Jazz Klub vendége lesz a Varga Bendegúz Quartet.


Két alkalommal tartanak táncházat november 11-én Bergics Andris és barátai várták a táncos lábúakat, november 26-án pedig a Vizin zenekar zenéjére rophatják a résztvevők.  Egész napos Esküvőnap és divat show várta a házasságra készülőket november 13-án, míg november 22–26. között elindul a karácsonyi készülődés, november 28-án pedig egész napos Karácsonyváró programot tartanak.

Cella Septichora Látogatóközpont Éjszakai tárlatjárat programjával várja a látogatókat péntekenként, amely során csupán egy fejlámpa fényénél fedezhető fel a föld alatti, ókeresztény sírkamrák misztikus világa.

Utoljára frissítve: 2021-11-18 20:52:09

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>