. Ma Taksony napja van.
Új koncertsorozat indult novemberben
2021-11-18 20:06:48
Új koncertsorozat indult novemberben

Új koncertsorozat indult novemberben

Már elkezdődtek a karácsonyra hangoló programok Pécsett, új koncertsorozat is indult a Kodály Központban.

 

A Kodály Központban lépett fel a Honeybeast, vendégük Dallos Bogi volt. E mellett új sorozat is indult Kodály High Fidelity néven, amelynek célja a minőségi zenehallgatás és az intim hangulatú koncertek összeolvasztása egy erre kialakított környezetben. A Kodály Központ 103-as termének high-end technikája, valamint kiváló akusztikát lehetővé tevő falrendszere a záloga az eredeti hangzásnak, az intim hangulatot pedig a fellépők közelsége és a kifejezetten ezekre az alkalomra összeállított, egyedi hangszerelésű setlisttel érkező zenekarok jelentik. Elsőként a Kollár-Klemencz Kamarazenekar műsorát hallgathatták meg az érdeklődők. E mellett  Pintér Béla és Társulata Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán készült Vérvörös Törtfehér Méregzöld című előadása is látható  

A Zsolnay Kulturális Negyed E78-as koncertteremében november 19-én triplakoncert várja a közönséget, fellép Deva, Belau és Saya Noé. Deva, a budapesti Takács Dorina DIY szólóprojektje, neve felkerült a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) shortlistjére. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában. Saya Noé a legsikeresebb magyar zenei streamer a Twitch portálon, a Petőfi TV Akusztik is rögzítette koncertjét. November 20-án pedig a 25 éve koncertező Pál Utcai Fiúk lépnek fel, november 25-én  pedig a Metronóm Jazz Klub vendége lesz a Varga Bendegúz Quartet.


Két alkalommal tartanak táncházat november 11-én Bergics Andris és barátai várták a táncos lábúakat, november 26-án pedig a Vizin zenekar zenéjére rophatják a résztvevők.  Egész napos Esküvőnap és divat show várta a házasságra készülőket november 13-án, míg november 22–26. között elindul a karácsonyi készülődés, november 28-án pedig egész napos Karácsonyváró programot tartanak.

Cella Septichora Látogatóközpont Éjszakai tárlatjárat programjával várja a látogatókat péntekenként, amely során csupán egy fejlámpa fényénél fedezhető fel a föld alatti, ókeresztény sírkamrák misztikus világa.

Utoljára frissítve: 2021-11-18 20:52:09

További híreink
Önvallomás a kitartásról
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi Közösségi Alapítvány.
2021-11-29 02:44:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent - a várakozás időszaka
Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával.
2021-11-28 21:54:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
Újra birtokba vehették a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit.
2021-11-25 16:17:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szimulációs Oktatási Központja több mint hatszorosára, 1...
Bővebben >>