. Ma Márk napja van.
Új kukásautókra cserélik a régieket
2019-02-20 23:45:11
Új kukásautókra cserélik a régieket

Új kukásautókra cserélik a régieket

A korszerűtlen kukásautókat harminc újra cserélik le  Pécsett.
 
Az év végére állhatnak munkába azok az új járművek, amelyekkel még korszerűbbé válik Pécsett a hulladékszállítás, valamint szinte mindenhol megvalósulhat a szelektív hulladékgyűjtés.

Pécs önkormányzata  a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)  pályázatán mintegy másfél milliárd forint támogatást nyert el,  amelyből mintegy  harminc a legkorszerűbb motorral felszerelt járművet vásárolnak. Az úgynevezett Euro 6-os besorolású motorral rendelkező járművekhez a felépítmények egy pécsi cégnél készülnek majd. A hulladékszállító járművek az önkormányzatának tulajdonában maradnak, a Dél-Kom üzemelteti majd azokat.

Mint Leitol Csaba, a Dél-Kom ügyvezető igazgatója elmondta, a 30 új járművel nemcsak a régi, már korszerűtlen kukásautókat  tudják lecserélni, de még több helyen lesz mód  a családi házas övezetekben a szelektív hulladékszállításra.


Jelenleg  Pécs családi házas övezeteiben jelenleg tizenhétezer háztartásnál megoldott a szelektíven gyűjtött hulladék közvetlenül háztól való elszállítása. A fejlesztésnek köszönhetően ez a szám huszonháromezerre nő,  ugyanis  ezek a járművek a szűkebb, Mecsek oldali dűlőkben is megtudnak fordulni. Ezzel szinte mindenhol feláll ez a rendszer, kivéve néhány rendkívül nehezen megközelíthető dűlőt, ott továbbra is megmaradnak a gyűjtőszigetek. Ezen felül a zöldhulladék szállítása is megoldható lesz az új eszközökkel.

Seres László, a közbeszerzésen nyertes cég ügyvezetője mindezekhez a következőket tette hozzá, korábban már többek között Nyíregyházára, Kaposvárra és az Észak-Balatonra is szállítottak új kukásautókat.

Utoljára frissítve: 2019-02-20 23:45:54

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>