. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Új, modern lélegeztető gépek az intenzív osztályon
2019-03-19 02:04:23
Új,  modern lélegeztető gépek az intenzív  osztályon

Új, modern lélegeztető gépek az intenzív osztályon

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézete tizenhat korszerű lélegeztető gépet vásárolt.


Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetben a súlyos, intenzív ápolásra szoruló és folyamatos lélegeztetést igénylő betegeket látnak el. Az osztály  tizenhat ágyának kihasználtsága folyamatosan a maximumot súrolja, különösen influenzás és tüdőgyulladásos időszakokban.  


Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös konszolidációs programjának  keretében többek között betegbiztonság növelését támogató eszközökre kiírt pályázaton sikerrel vett részt a klinikai központ, az elnyert források felhasználásával, közel százmillió forintért új lélegeztető gépeket vásárolt. A jelenleg legkorszerűbbnek számító berendezések  az elkövetkező tíz évben meghatározó szerepet játszanak majd a súlyos, lélegeztetést és intenzív osztályos ellátást igénylő betegek gyógyításában.


Számos orvos szakmai előnye van az ultramodern lélegeztető gépeknek, ugyanis meggyorsíthatják a betegek gépi lélegeztetésről való leszoktatását, támogatják beteg saját légzését, valamint egyszerűen kezelhetők, ennek  köszönhetően a mindennapi gyakorlatban és vészhelyzetben is hatékonyan segítik a kezelőorvosok és nővérek munkáját. A korszerű berendezések használata nagyban növeli továbbá a betegbiztonságot, kevesebb időt kell  az intenzív osztályon tölteni  a betegeknek.


Az információs technológiai fejlődés az orvostudományban is nagy szerepet játszik, így elengedhetetlen, hogy a modern gépek képesek legyenek arra, hogy minden mért és beállított paraméterüket automatikusan küldjék az egyetem egészségügyi és betegkommunikációs informatikai rendszereibe. Az új eszközök révén már ez is megvalósul.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>