. Ma Béla napja van.
Új néven folytatja a PEAC-Pécs
2021-09-29 02:14:50
Új néven folytatja a PEAC-Pécs

Új néven folytatja a PEAC-Pécs

Mostantól NKA Universitas PEAC néven küzdenek majd a hazai és nemzetközi sikerekért, és építik tovább a pécsi kosárlabda-kultúrát a női kosárlabdázók.

A Pécsi Tudományegyetem az oktatási, a kutatási és a gyógyítási alapfeladatok ellátása mellett elkötelezett a kultúra és a sport társadalmi jelentőségének felkarolásában. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a Pécsi Tudományegyetem és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia számos területen együttműködött. Ez egy újabbal a pécsi női kosárlabdázással bővült. Az eddig PEAC-Pécs néven szereplő csapat új névvel folytatja a nemzeti bajnokság első osztályában és az Európa Kupában, ezentúl az NKA Universitas PEAC együtteséért szoríthatnak a kosárlabdaszerető pécsiek.

A csapatot edzőként,  a helyi kötődésű Csirke Ferenc  irányítja. A keretben is sok a pécsi, vagy pécsi kötődésű játékos, jelentős részben a Rátgéber Kosárlabda Akadémián pallérozódtak az elmúlt években – ilyen például a két felnőtt magyar válogatott kiválóság, Kiss Virág és Wentzel Nóra. Mellettük ott van a rutin Sarok Nikolett és Szücs Réka személyében, hogy aztán a négy légióssal - Nikola Dudásová, Ivana Brajkovic, Tyaunna Marshall, Chelsea Nelson -, valamint az akadémiáról érkező tehetségekkel - Bojtár Boglárka, Laczkó Sára, Selcova Ilina, Kötő Luca, Olawuyi Adenike, Csényi Anna - kiegészülve  szerepeljenek sikeresen  mind  a hazai, mind a nemzetközi porondon.

További híreink
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>